Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jana Paulová (69) je jednou z nejlepších komediálních hereček u nás a naprosto odporuje představě, že herečky, které dovedou diváka rozesmát, nejsou většinou žádné krasavice. Usměvavá blondýnka vypadá rok od roku lépe, energie má na rozdávání a po padesátce se může chlubit postavou, jakou neměla ani ve dvaceti.

Diváci mohou její herecký talent a po úspěšné dietě i štíhlejší tělo obdivovat v nové divadelní hře, v níž bude sice opět hrát se stálým kolegou Pavlem Zedníčkem (74), ale také s Ivou Janžurovou (82), kterou jako herečku pohybující se také na vlně komedie, velmi obdivuje.

Jana je se svým věkem naprosto srovnaná a nechtěla by být mladší ani kvůli rolím, které dostává. "Jsem ve věku pro herečku praktickém v tom, jak je na jevišti variabilní. Můžu hrát postavy o něco starší i o něco mladší. Pomůžou světla, kostým… a v neposlední řadě divákova fantazie," domnívá se Paulová.

"Proto mám při listování ve scénáři relativně na výběr. Na druhou stranu není jednoduché najít kvalitní hru pro mě a Pavla Zedníčka, protože spolu hrajeme dvacet let a za tu dobu jsme publiku předvedli už spoustu hereckých poloh. Hledat pro nás dva pořád něco nového je tedy poměrně těžké. I z toho důvodu jsme se rozhodli pro Sbohem, zůstávám!, kde tentokrát nestojí v popředí dvojice muž – žena," dodává k nové komedii, která má v úterý premiéru v Divadle Kalich.

Reklama

Další články

Načítám