Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sotva se o několik stupňů ochladilo a objevil se první sníh, moderátoři Evropy 2 zareagovali a své jinak holé tváře si nechali zarůst vousem, který se jim zřejmě zdál jako dobrý izolant. Nebo ne?

To, že Pavel Cejnar, Jindra Ekl a Petr Nasty Cerha náhle "zmužněli", má na svědomí projekt Movember, který si klade za cíl šířit povědomí o boji proti rakovině prostaty, a knír je jeho symbolem.

Důvod této symboliky spočívá v názvu kampaně, která se skládá ze slangového slova "mo" jako "moustache", což je anglicky knír, a "november", tedy listopad, měsíc, kdy se akce realizuje.

A jak si zástupci nejposlouchanějšího rádia mladých na svou novou ozdobu zvykli? "Podpořit Movember je pro mě povinná záležitost. Myslím, že každý muž by se měl o této akci a problematice nemoci rakoviny prostaty dozvědět a nebát se o ní veřejně mluvit. A pokud na to můžu upozornit vousy, rád se nechám zarůst a budu okolí vysvětlovat, proč ta změna," říká Pavel Cejnar a kolega Petr Cerha ho doplňuje: "Oproti minulému ročníku to beru ještě vážněji a pořídil jsem si hřeben, abych mého trucka, neboli řídítka, dokázal správně usměrnit. Kamarádi tomu většinou nevěří, že je to reálné, a tak mě za něj tahají. A přítelkyně mi říká mrožáku. Takže taková příjemná změna," dodal s úsměvem.

Zato nejnovější posila Evropy Jindra Ekl nosí vousy celoročně, a tak to pro něj nebyla žádná velká změna.

"Pro mě to skutečně tak velká změna nebude, protože vousy nosím téměř celoročně, a to od mých dvaceti let. Přítelkyni to nevadí, a kdyby něco namítal někdo z okolí, tak mu slušně odpovím, ať se nejdřív podívá do zrcadla na sebe," uzavírá se smíchem svoji vousatou invenci Jindra Ekl.

Reklama

Další články

Načítám