Hlavní obsah
Článek

Dívka na fotce je česká muzikálová, divadelní a televizní herečka, jejíž maminka pochází ze Španělska. Provdala se za slavného českého herce, s nímž má dceru, která se taktéž věnuje herectví, a diváci ji znají například jako moderátorku jedné známé taneční soutěže. Vzorně se starala také o manželovy dcery z prvního manželství. Sama se teprve v šestnácti letech dozvěděla pravdu o svém biologickém otci. Poznali jste ji?

Herečka Carmen Mayerová se narodila 11. září 1944 v Trutnově. Po své mamince Antonii, která pocházela z baleárského ostrova Mallorka, má španělskou národnost.

Až do svých šestnácti let považovala za biologického otce manžela své maminky Karla Mayera, který ji společně se starší sestrou Aidou vychovával, dokud později neemigroval do Itálie.

Maminka jí poté prozradila, že jejím pravým otcem byl ve skutečnosti ženatý německý důstojník Manfred, který pravděpodobně zemřel v jugoslávském zajetí. Carmen tak svého vlastního otce nikdy nepoznala.

Už odmalička milovala vážnou hudbu, hrála na klavír, chodila na balet a inklinovala k herectví. Ne nadarmo ji maminka pojmenovala podle hlavní hrdinky Bizetovy opery Carmen.

Nadaná dívka byla díky svému nespornému hereckému talentu již v šestnácti letech přijata do Klicperova divadla v Hradci Králové, kde zazářila například v Shakespearově Večeru tříkrálovém.

Zřejmě z kádrových důvodů však nebyla přijata na jedenáctiletku, a tak nemohla dál studovat.

V době, kdy se rozváděla se svým prvním manželem, s nímž měla dceru Kateřinu, dostala lákavou nabídku z Městských divadel pražských.

Odjezd do Prahy byl osudovým okamžikem jejího života, protože se v hlavním městě zamilovala do herce Petra Kostky, kterému se také rozpadlo manželství.

Carmen se za Petra Kostku vdala roku 1975 a brzy se jim narodila dcera Tereza, dnes známá herečka a moderátorka. Poté, co bývalá žena Petra Kostky tragicky zahynula při autonehodě, dostává herec do své péče jejich společné dcery Helenu a Zuzanu. Mayerová se rázem musela starat o početnou rodinu, což ne vždy bylo úplně jednoduché.

Nedávno se v jednom z rozhovorů svěřila s tím, že nejvíc konfliktů měla během dospívání nevlastní dcery Zuzany, jež se vyrovnávala se svou homosexuální orientací, a dokonce načas odešla z domova. Vzájemné spory se však později naštěstí vyjasnily a dnes už je všechno v pořádku.

Reklama

Další články

Načítám