Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že si udělá právě takovou dovolenou, to bychom do vicemiss ČR 2007 Veroniky Chmelířové rozhodně neřekli. Nechala doma manžela, hokejistu Martina Procházku, a vyrazila na prodloužený víkend na německé vinice, mezi nimiž putovala na lodi po řece Rýn. Za čtyři dny stihla křehká blondýnka ochutnat 120 druhů vín.

Vína ochutnávala denně od devíti ráno, což bylo docela náročné. Budíček byl v sedm, od půl osmé snídaně a pak už přišla první sklenka sektu. Každý den se Veronika dostala do třech vinařství, v každém ji čekalo deset vzorků. "Většinou to byly ryzlinky, protože to je v Porýní nejpěstovanější odrůda," vysvětlila modelka.

Ve městě Trier byla pozvána i do restaurace, která má dvě michelinské hvězdy a její majitel a mistr kuchař je oceněný Wolfgang Becker. V jeho moderním hotelu i bydlela.

"Byla jsem pozvaná od Německé turistické centrály, protože pocházím rovněž z vinařského kraje, konkrétně ze Znojma, a tak mám k dobrým vínům kladný vztah. Byla jsem nadšená," rozplývala se Veronika. "Prohlédla jsem si i některá malá vinařství, abych viděla, jak víno dělají v Německu, protože i když rodiče přímo vinařství nemají, tak si víno dělávají sami doma a já jsem chtěla přivézt pár zkušeností domů," dodala.

Po návratu ovšem musela najet na drsnou dietu. Sice se snažila aspoň nějaké kalorie spálit projížďkami na kole po vinicích, ale opulentní večeře o mnoha chodech a spousty vína dost narušily její modelkovskou životosprávu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám