Hlavní obsah
Článek

Nizozemky Louise a Martine Fokkensovy se vyspaly během života s více než 355 tisíci mužů. Téměř padesát let se totiž dnes už sedmdesátiletá dvojčata živila jako prostitutky ve čtvrti červených luceren v Amsterdamu. A dnes, když zavřely svůj pomyslný krám, se rozpovídaly o divokých začátcích a tisícovkách spokojených klientů. Vzpomínky vydaly také knižně.

Louise kupříkladu donutila k odchodu na odpočinek artritida před dvěma roky. Prostitutkou se stala však už ve dvaceti. Důvod byl prostý. „Neměla jsem žádné peníze. Přátelé mého manžela mi řekli, že je to nejlepší způsob, jak si vydělat, tak jsem se rozhodla to zjistit. Bylo mi dvacet či jednadvacet, když jsem začala. Nejprve to byl problém pro naši mámu a tátu, ale později jsme s tím normálně žili,“ svěřila Louise Fokkens v britském televizním pořadu This Morning, kam přišla se sestrou vyprávět o jejich společné knize vzpomínek.

Martine pracuje jako prostitutka i v sedmdesáti letech. Klienta má dvakrát až třikrát týdně. „Moje rodina mi řekla o sestře a její profesi, když jsem v porodnici rodila první dítě. Nechtěla jsem tomu uvěřit, ale mluvily jsme o tom spolu a já jsem ji milovala, je to život,“ tvrdí trojnásobná matka.

Sama začala v nevěstinci pracovat jako uklízečka, stále si ji však pletli se sestrou, a tak po dvou letech zkusila její řemeslo. „Pomohla jsem jí s prvním klientem, řekla jí, co musí udělat a co by dělat neměla,“ dodala Louise.

Během padesáti let v branži se zbavily pasáků a otevřely si vlastní nevěstinec. Dodnes jsou v amsterdamské čtvrti vyhlášenou dvojkou. „Dnes je to ale velmi odlišné. My jsme sedávaly v oknech oblečené, ony jsou dnes zcela nahé,“ dodává Louise Fokkens.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám