Hlavní obsah
Článek

Kariéra českých komerčních modelek má mnohdy jepičí délku. To si velmi dobře uvědomuje třeba Hana Svobodová (35), která už se smířila s tím, že české krásky se nemohou srovnávat s úspěšnými světovými topmodelkami typu Kate Moss (50), Naomi Campbell či Evy Herzigové (51), které mají na prahu čtyřicítky snad ještě víc nabídek než zamlada.

„Co si budeme povídat, práce moc není. Navíc už je mi pětadvacet a věkový hendikep jde znát. A už mě taky nebaví neustále držet diety,“ upřímně se nám svěřila Hanka na otevření obchodu francouzské dámské konfekce na pražském Smíchově.

Hanka se čas od času projde po mole a stále funguje jako reportérka pro Fashion TV, ale teď by chtěla vyjít jiným směrem a najít si prý „normální“ práci. Kvůli nové kariéře se začala sebevzdělávat. „Chodím na jazyky. Začala jsem studovat španělštinu a chtěla bych ovládat angličtinu i písmem. Taky se učím všechny programy na počítači. Od doby, co jsme to brali na střední škole, se všechno hrozně změnilo,“ popisuje.

Když většina dívek opouští modeling, snaží se prosadit v příbuzných profesích, produkci či public relations. „Každá holka by chtěla dělat produkci, ale ne všechny na to mají. Mně by se líbilo dělat třeba i manažerku v nějakém butiku,“ říká Hanka.

Reklama

Další články

Načítám