Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka švédského původu Britt Ekland (69) zazářila v mnoha slavných filmech po boku známých herců, ale největší popularitu jí přinesla role v bondovce Muž se zlatou zbraní s Rogerem Moorem v hlavní roli. Srdcem rockerka, ale také velká milovnice mužů se i se sedmdesátkou na krku udržuje perfektně fit, jak bylo vidět během londýnského představení speciální edice obsahující všechny bondovky na Blue-ray nosičích.

Největší devizou Britt Ekland byl vždy její vzhled, na který dostala spoustu vlivných mužů. Hereckou kariéru odstartovala v roce 1962 švédským dramatem Krátké léto. Její hvězda však za hranicemi strmě stoupala nejdřív pouze v Itálii. Až v roce 1968 se proslavila ve Velké Británii, kde natočila film Dvojník. Následovaly snímky jako Chyťte Cartera, Baxter nebo Rituál. Poté v roce 1974 přišla zmiňovaná bondovka, kde Britt ztvárnila postavu Mary Goodnight.

Možná ještě zajímavější než její filmové počiny byl hereččin osobní život. Jejím prvním mužem se stal herec Peter Sellers, s nímž v bouřlivém manželství vydržela čtyři roky. Sellers údajně utrpěl svůj první infarkt během jejich svatební noci. Tento vztah, z něhož vzešla dcera Victorie, ji rovněž proslavil.

Ekland poté chodila dva roky se zpěvákem Rodem Stewartem, ten ji však podvedl a herečka po něm soudně požadovala 12 miliónů dolarů za ušlý zisk v herecké kariéře. Zasnoubená byla také s rockerem Philem Lewisem. Syna Nica má pak s hudebním producentem Lou Adlerem. I její druhý manžel, o 18 let mladší Slim Jim Phantom, je rocker. Mají spolu syna Thomase.

Reklama

Další články

Načítám