Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Někdy je terapie šokem nejlepší možnou motivací. Vyprávět by o tom mohla i čtyřiadvacetiletá Angličanka Nadina Knight, která si svou nadváhu nepřipouštěla až do chvíle, než zahlédla svou nelichotivou fotografii z jedné párty na sociální síti. Zděšení fungovalo jako dokonalý spouštěč zdravého životního stylu, který mladá žena vyznává dodnes.

V Nadinině hlavě se v tu chvíli urodila ale mnohem odvážnější myšlenka, než jen skutečnost, že se sebou musí něco dělat. Pomyslela si prý: „Zhubnu a přihlásím se na Miss!“

Jak pravila, tak také udělala a dnes je z ní jedna z finalistek Miss Anglie. Nadina se totiž může pochlubit titulem Miss Northampton, a tak má dveře do celostátního klání otevřené.

„Do šestnácti jsem byla štíhlá, ale když jsem se začala stravovat sama, přibrala jsem. Potom jsem šla na univerzitu a už se mi to úplně vymklo kontrole. Byly za tím spousty jídla a alkoholu,“ přiznává dnes otevřeně Knight.

Místo radikální diety však nasadila mnohem mírnější režim a pouze změnila stravovací návyky. Jedla pravidelně třikrát denně a pila hodně neperlivé vody. Zároveň vyměnila tučné mléčné výrobky za nízkotučné, místo bílého pečiva začala jíst celozrnné a vyhýbala se alkoholu. K tomu přidala pravidelnou pohybovou aktivitu a cesta za jejím snem se pomalu začala stávat realitou...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám