Hlavní obsah
Článek

Nemilou ostudu způsobil švédské královské rodině jeden z jejích členů, princ Karel Filip (33). V neděli ve tři hodiny ráno se totiž zapletl do rvačky před nočním klubem Baoli v jihofrancouzském Cannes, napsal server Voici.fr. Potyčku se podařilo natočit jednomu ze svědků .

Karel Filip Švédský je druhým potomkem a zároveň nejstarším synem krále Karla XVI. Gustava (66) a jeho manželky Silvie (68). Princův osobní život je vděčným terčem švédského bulváru.

Veřejnost šokoval, když se v roce 2009 po dlouhém vztahu rozešel se svou přítelkyní Emmou Pernald, aby se dal záhy dohromady s modelkou Sofií Hellqvist (27), která mimo jiné zapózovala i pro pánský časopis. Právě se Sofií princ trávil v Cannes dovolenou.

Ačkoliv je nejstarším synem královského páru, o titul korunního prince přišel Karel Filip už jako devítiměsíční kojenec. V roce 1980 byl totiž změněn zákon a stanovil nástupníkem trůnu nejstaršího panovníkova potomka bez ohledu na pohlaví. Korunní princeznou se tak ze dne na den stala jeho starší sestra Viktorie (35).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám