Hlavní obsah
Článek

Italská herečka Ornella Muti patří k někdejším idolům evropského filmu. Hvězda, kterou můžete v současné době vidět v komedii s názvem Do Říma s láskou, vypadá i ve svých sedmapadesáti letech perfektně. Podívejte se do naší fotogalerie a posuďte, zda slavná diva ztratila něco se svého sexappealu.

Ornella pochází z dobře situované rodiny neapolského lékaře a ruské herečky. Její vášní byl odmalička tanec, ale otec neměl pro její umělecké ambice pochopení. Osud ale pohledné brunetce přál slibnou kariéru, a tak se po otcově smrti stala fotomodelkou. Ve čtrnácti letech si jí všiml režisér Damiano Damiani a obsadil ji do filmu Nejkrásnější manželka.

Na počátku 70. let se díky několika snímkům stala italským sexuálním symbolem. Díky tomu si jí začali všímat významnější režiséři a ona pod jejich vedením vytvářela role svůdných a svéhlavých dívek.

Mezi nejznámější filmy, ve kterých jste mohli Ornellu spatřit, patří například snímky Swannova láska, Kronika ohlášené smrti, Soukromý zákoník nebo televizní seriál Hrabě Monte Cristo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám