Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V případě vyšetřování nešťastné nehody Dary Rolins (51) se objevují další zádrhele. Poté, co se celý případ vrátil na samý začátek kvůli výměně podjaté soudkyně JUDr. Zápalkové, podal právní zástupce popové divy další námitku pro podjatost.

Tentokrát advokát Robert Vladyka zpochybňuje nestrannost vůči Ústavu soudního inženýrství Vysokého učení technického v Brně. Zpěvaččinu advokátovi se nelíbí, že právní zástupce poškozené vdovy Rotreklové JUDr. Karel Friml byl dlouhá léta spolupracovníkem právě tohoto ústavu, který vytvářel jeden ze znaleckých posudků. Friml zde přednášel, prováděl zde zkušební činnost a zkoušel dokonce doc. Vémolu, který se podílel na tvorbě znaleckého posudku.

„Je zde jasná personální i ekonomická vazba mezi autory posudku a JUDr. Frimlem," říká Dařin advokát a jedním dechem dodává: „Pochybnost o nepodjatosti ve vztahu k věci spatřuji v tom, že jmenovaný ústav učinil doplněk u svého znaleckého posudku, ve kterém se vyjadřuje k posudku zhotoveném znalcem Ing. Hrubcem, který však ve svém posudku posuzuje závěry ústavu. Tudíž ústav sám v doplňku svého posudku hodnotí, jestli jeho znalecký posudek je správný nebo ne, což je učebnicová ukázka podjatosti ve věci, jelikož ústav přezkoumává a hodnotí své vlastní závěry."

Už během soudního líčení byl právní zástupce Rotreklovy rodiny vyveden z míry obviněním z podjatosti.

„Pan Vladyka bude mít vždy nějaké námitky. Je to samozřejmě naprostý nesmysl," říká Karel Friml.

Celý případ nehody Dary Rolins se bude řešit 13. srpna. Ani tehdy se ale nepředpokládá, že by měl padnout rozsudek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám