Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Producent a režisér Petr Vachler (57) je znám jako zakladatel filmových cen Český lev. Značku už sice dávno prodal, ale pamětníci jistě nezapomněli na večírky Českého lva s čistě vegetariánským rautem, což někteří herci „masožrouti“ nelibě nesli.

Už 23. listopadu vstoupí do kin film, na kterém Vachler pracoval deset let. Tajemství a smysl života je snímek, který kombinuje hraný film, animaci a dokument. V hlavních rolích se objeví Jan Budař, Bára Seidlová, Andrea Kerestešová a Josef Polášek. K filmu už vznikla i titulní píseň s názvem True Face. Tu má na svědomí Vachlerova dcera Valerie, která je komponistka nejen této písně, ale veškeré hudby k otcově filmu.

„True Face jsem složila, když mi bylo třináct let,“ vzpomíná na vznik písně dnes třiadvacetiletá Valerie. „Měla jsem virózu, ležela doma. Naprosto nechápu, proč jsem to složila, jak jsem to složila. Bylo to hrozně spontánní. Sedla jsem si ke klavíru a řekla jsem si, zkus něco složit, nějakou písničku,“ popsala vznik songu Vachlerová.

Když se uzdravila, pustila na mobil nahranou píseň dědovi, který uznal, že ta zpěvačka zní opravdu dobře. Poté mu prozradila, že dívka, co hraje a zpívá, je ona sama. I Petra Vachlera později zaskočilo, jak jeho dcera ve třinácti uvažuje a co vkládá do hudby.

„Píseň byla skvělá, pomalá a šla do hloubky, jako by ji složil životem protřelý dospělák. A text plně korespondoval s mým připravovaným filmem,“ těšilo ho. Nakonec z toho byla nabídka zkusit složit kompletně hudbu k celému filmu. Ten vznikal zhruba deset let, takže dnes s úsměvem otec s dcerou vzpomínají na to, že měli dost času vše pořádně dopilovat. Videoklip k ústřední písni režíroval sám autor filmu, při čemž s Valerií konzultoval pojetí vizuální stránky písně.

Reklama

Další články

Načítám