Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nový pár českého šoubyznysu Zora Kepkova a Míra Hejda chtěli podpořit dobrou věc, proto se rozhodli ve spolupráci s Červeným křížem darovat s několika dalšími celebritami krev.

Do poslední chvíle ale nebylo jisté, jestli tento šlechetný čin budou moci vůbec vykonat. Před několika dny se totiž vrátili z romantické dovolené v Maroku a obávali se, že jejich cesta do zahraničí ohrozí odběr. Existují totiž země, po jejichž návštěvě není možné půl roku darovat krev. Naštěstí se ukázalo, že jsou zakázány pouze některé exotické destinace, mezi něž Maroko nepatří.

„Byli jsme rádi, že nám nakonec každému odebrali čtyřistapadesát mililitrů krve," radovala se jednohlasně dvojice z toho, že jejich cesta do Thomayerovy nemocnice v Krči nebyla zbytečná.

Stejné štěstí ale neměl herec Mirek Hrabě, kterému krev odebrat nemohli. Před několika dny měl totiž přisáté klíště. Stejný smolař byla i jeho přítelkyně Miriam, která pro změnu dobírala antibiotika.

Zato koordinátorka „celebritího dárcovství“ Eva Čerešňáková absolvovala při této příležitosti už svůj čtrnáctý odběr. První Vicemiss České republiky roku 2007 zůstala po zákroku červená památka na vpich.

„Zřejmě jsem si to po odběru málo masírovala a špatně držela. Doufala jsem, že při večerní módní přehlídce nebude píchanec v ruce vadit," svěřila se Čerešňáková, kterou čekala přehlídka na předávání architektonických cen.

Reklama

Další články

Načítám