Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po dlouhých osmi letech vydává novou desku. "Byl jsem naprosto hudebně neplodný. Snažil jsem se, ale nešlo to. Rozepsal jsem titulní písničku Minové pole, napsal jsem první sloku, a pak to nešlo a nešlo," přiznal dlouhou tvůrčí krizi Daniel Landa (55).

"Pak se stalo, že jsem začal cítit, že přijde něco nepříjemného a velkého, napsal jsem Hoří horizont a šlo to úplně samo. A opravdu pak přišel covid a válka na Ukrajině. Takže ta písnička se vůbec nepletla. A pak přišly další a další, až vzniklo album. Po dlouhé době mi udělalo radost to psát," popisoval Super.cz Dan, s nímž jsme probrali i to, zda se cítí jako vizionář. "To musí posoudit lidi, ale některé písničky se v čase naplnily. Byl bych nerad, kdyby se naplnila Ukolébavka," zmínil další skladbu z nového alba.

Povídali jsme si i o jeho třech dcerách, všechny jsou součástí nové desky. Roxana a Rozálie zpívaly vokály a zahrály si v klipu k songu Reality Show, Anastázie s ním zpívá píseň Anička Malinová a měla by se objevit i na pódiu v O2 areně, kde Landa chystá na podzim velký koncert.

"Zpívala s námi, už když jsme jeli akustickou šňůru, a byla výborná. Je to super stát na pódiu s dcerou," míní. "Jsem milující otec, a i holky mě zahrnují neskutečnou láskou. Za to jsem bohu vděčen," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám