Hlavní obsah
Článek

Tuto informaci věděli dosud jen nejbližší přátelé Petra Muka (†45) a ani před dvěma lety, kdy se po jeho smrti roztrhl pytel s články mapujícími jeho život, novináři na nic nepřišli. Zpěvák totiž před lety podstoupil potají operaci, aby se přiblížil zjevem svému oblíbenému židovskému vyznání!

„Petr hledal útočiště a našel ho v židovské kultuře. Tehdy ji studoval a velmi intenzivně ji prožíval. Proto se rozhodl, že do ní obleče Shalom. Chtěl také konvertovat k židovství. Bylo mu to rozmluveno s tím, aby ještě počkal,“ říká v dokumentu Otevřená náruč Petra Muka, který televize Barrandov vysílá v pondělí večer, Mukův spoluhráč ze Shalomu Petr Kučera. V této hudební skupině působil Muk v letech 1992-1994. A právě tehdy dospěl k zásadnímu rozhodnutí.

„Změnil si nos. Nejdřív měl takový špičatý, pak si nechal udělat židovský zahnutý,“ tvrdí textař hitů Petra Muka Jan Dvořák. V dokumentu blízcí Muka hovoří o tom, jak ho po smrti nalezli, o jeho sklonech k těžkým depresím a dozvíme se i mnohé ze soukromí muže, kterému mimořádný hlas nadělil snad přímo ten nahoře…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám