Hlavní obsah
Článek

Snímek Roberta Irwina obletěla svět už v době, kdy mu byl pouhý měsíc a dost možná si ho pamatujete i vy. Jeho otec byl totiž slavný televizní dobrodruh Steve Irwin a svého syna představil veřejnosti velmi skandálním způsobem... Robertovi je dnes devatenáct a nejen, že je tátovi nápadně podobný, ale rovněž pokračuje v jeho vášni, kterou pro něj byla zvířata a oceán...

Steve Irwin byl známý jako Lovec krokodýlů, pod tímto názvem se vysílaly rovněž jeho dokumenty, kde neohroženě ‚koketoval‘ především s plazy, krokodýli, ale i mořskými živočichy a jinými zvířaty. Jeho pořady sledovaly miliony lidí po celém světě.

Irwin byl však pro mnohé i tak trochu šílenec, tento dojem v mnohých ještě podpořil v roce 2004, kdy novorozeného syna Roberta držel v ruce v momentě, kdy před zraky stovek diváků v jejich rodinné zoo krmil krokodýla. Irwin se tím postaral o mezinárodní skandál a připravil se o cenu Australan roku.

Osudnou se mu nakonec stalo v září 2006 podmořské setkání s trnuchou, když natáčel v největším korálovém útese na světě Great Barrier Reef v Queenslandu. Trnucha jej bodla přímo do srdce a Steve na místě zemřel.

Robertovi sice byly pouhé dva roky, když jeho tatínek zemřel, přesto říká, že s ním cítí velké spojení a oceán je prý jeho druhý domov. Věnuje se především focení zvířat a ochraně přírody.

Reklama

Další články

Načítám