Hlavní obsah
Článek

Nedělní incident ve vile opatrovatele Ivety Bartošové (†48) Josefa Rychtáře (65) a jeho manželky Dariny Rychtářové (66) se pravděpodobně vůbec neodehrál tak, jak tvrdí říčanský bezpečák. Ten prý manželce sebral mobil a notebook, aby nemohla komunikovat se světem, a do médií rozhlásil, jak ji hrdinně zachránil před sebevraždou. „Všechno je to lež. Chtěl mě zabít. Kvůli němu bych si já na život nikdy nesáhla. Patří do klecového lůžka,“ řekla ale Super.cz exkluzivně Darina Rychtářová.

Všechno prý začalo tím, že Rychtář zabavil manželce mobil, když si v něm přečetl esemesku od její advokátky Sedloňové, které nemůže přijít na jméno. „Šla jsem za kamarádkou Dášou, s kterou jsem měla schůzku. Když manželovi zavolala, ať neblbne a vrátí mi telefon, dočkala se spršky vyhrožování a sprostých slov. Nenechala si to ale líbit a zavolala na manžela policii,“ vypráví paní Darina.

Přivolaní policisté sice usoudili, že v případu nemohou nic dělat, přesto ale doprovodili Rychtářovou s jejími dvěma přítelkyněmi domů, aby muži, s kterým se dobře léta znají, domluvili. Jenže přítomnost mužů zákona Rychtáře ještě víc rozčílila a dostal amok. „Vlétl do pokoje, rozkopal televizi, rozbil lustr a řádil tam jako prase. Křičel na mě před policisty, že mě oddělá a uškrtí holýma rukama i právničku. Policista Horák si mě vzal stranou a řekl mi, že už je to moc, že jde o nebezpečné vyhrožování a že volá výjezdovku,“ tvrdí Rychtářová.

Pak se jí ale z manželova chování zvýšil krevní tlak, zkolabovala a šla si lehnout. „Nechápu to, že policie nic zatím neučinila. To si snad policisté myslí, že když se mi udělalo špatně, že to tím skončilo a utichlo to?“ kroutí hlavou nazlobeně.

Svědci incidentu jí raději zavolali záchranku. „Pepovi docvaklo, že mi může ublížit, a tak začal před lékařkou tvrdit, že jsem se chtěla zabít. Bylo to účelové. Doktorce jsem samozřejmě řekla, že je to nesmysl, že kvůli takovému člověku bych si na život nikdy nesáhla. Jen se mi z jeho chování udělalo nevolno, nic víc,“ dušuje se stále ještě manželka pečovatele Ivety Bartošové.

Na interně jí doktoři natočili EKG, zjistili, že má vysoký krevní tlak, dostala infúzi na jeho snížení a synové ji později odvezli domů. V neděli ještě přespala doma, v noci na úterý už u syna Josefa, kterému prý nyní Rychtář má také vyhrožovat.

„Ve světlých chvilkách si zoufá, že dělá vše jen pro to, abych se s ním nerozvedla a všechno se vrátilo do stavu, v jakém to bylo před Ivetou v srpnu. Nic ale už nejde vzít zpátky. Je čím dál tím nepříčetnější, někdo už by na něj měl hodit síť. Je na nejlepší cestě k tomu, aby skončil v klecovém lůžku,“ dodala Rychtářová. Té manžel vyhrožuje poslední dobou pravidelně, dokonce ji prý i zbil, a tak se těší, až její rozvod nabude právní moci.

Reklama

Další články

Načítám