Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herectví někdy skutečně není procházka růžovou zahradou. A ti nejlepší si své peníze opravdu zaslouží. Mnohdy jsou totiž pro roli schopni udělat takřka nemožné. Třeba se potopit do vody bez nádechu na sedm minut, a nebo skočit z útesu na motorce.

Kate Winslet (48) má na dobrodružné role štěstí ve spojení s Jamesem Cameronem. Když se před pětadvaceti lety natáčel Titanic, užila si herečka ve studené vodě svoje. A teď ji slavný režisér ve dvojce Avatara dostal opět pod vodu, a to rozhodně ne na chvíli.

Pokračování kultovního trháku se z velké části odehrává pod vodou a v oceánu a James Cameron samozřejmě chtěl, aby scény byly co nejvíce autentické. Kate tak během natáčení vydržela pod vodou sedm minut a čtrnáct sekund! „Do tohoto meditativního stavu, téměř transu, se dostanete tak, že se musíte skutečně uvolnit,“ řekla herečka v dokumentu speciálu ABC. Zadržet dech se učila s odborníkem na freediving několik měsíců.

Kate dokonce překonala sedm let starý rekord Toma Crusie (61), který se potápěl během natáčení filmu Mission: Impossible - Národ grázlů a pod vodou vydržel šest minut. Herec se ale nerad nechává zahanbit, a tak se se světem podělil o svůj nový majstrštyk. Během natáčení dalšího dílu série Mission: Impossible, tentokrát s podtitulem Odplata, seskočil Tom s motorkou z útesu. Následně se mu otevřel padák.

O jeho kousku se v současné době mluví jako o nejnebezpečnějším kaskadérském čísle v dějinách kinematografie. Na osudový skok se Cruise připravoval velmi dlouho a záběry ukazují, že to, co nakonec předvedl, je už opravdu daleko za hranicí odvahy běžného herce. Záběr se natáčel v Norsku a Tom při jeho vzniku působil velmi sebejistě. Své diváky totiž nechce ochudit o skvělé filmové zážitky a kvůli tomu je připraven riskovat i vlastní život.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám