Hlavní obsah
Článek

Uzené, udušené, zmražené, pořezané…. To vše se mohlo přihodit při fotografování přímo na pracovištích, kde se vyrábí šunka, modelkám Agátě Hanychové (38) a Hance Mašlíkové (41). Děvčata zažívala náročné změny. Pár minut v mrazáku, kde je teplota -20°C, a další u udírny, kde pro změnu bylo 70°C a ostrý štiplavý dým, který je nutil k slzám, rozmazával make-up a dusil při dýchání.

Atraktivní fotografie s několika VIP osobnostmi se pro osvětovou kampaň o kvalitě české šunky, jejímž vyvrcholením bude charitativní podpora těch nejpotřebnějších z občanského sdružení Dobrý skutek, tentokrát fotily v dost dramatických situacích a lokacích.

„V mrazáku a v udírně jsem fotila poprvé," svěřila Hana Mašlíková. "Pro jistotu jsem se vybavila a vzala jsem si spodní termoprádlo. Ovšem použít se nedalo," dodala. A přiznala, že v některých chvílích jí byla nejen zima nebo horko, ale měla i strach.

Při pozici, kdy Hanka zabodává nůž do šunkové kýty, všichni přítomní tuhli strachy, zda se jí nůž nesmekne a netrefí se do jiného masa, než je šunka. Napětí panovalo i při další scéně, kdy Agáta měla přeseknout šunkovou rolku šavlí. Bylo potřeba zachytit rolku v letu. Agáta se měla dívat do objektivu a pokud možno ještě zakřičet. Povedlo se, rolka byla vejpůl, Agáta vcelku.

Reklama

Další články

Načítám