Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká divadelní scéna se může pochlubit nejvíce potetovaným představitelem Hamleta na světě. "Sám jsem říkal, jestli mi to nechtějí nějak zapudrovat, ale režisér říkal, že v mém případě to nejde," řekl Super.cz Václav Noid Bárta, který byl vybrán, aby zazpíval titulní roli v muzikálu Hamlet na slavnostní premiéře.

Je to už druhá Noidova titulní role, před rokem měl premiéru jako Robin Hood ve stejnojmenném muzikálu Ondřeje Soukupa a Báry Osvaldové. "Hamlet je mi vnitřně bližší, ale je to možná tím, že jsme ho teď pořád zkoušeli. Prožívá těžké životní události a já je mám také za sebou," dodal.

Na mysli měl rozvod svých rodičů. "Jako dítě to všechno vnímáte silněji. Když jsem se pak rozváděl já, bylo to v pohodě. Týkalo se to jen mne a hlavně tam nebyly děti," upřesnil exmanžel Lucie Bílé.

Noid i ostatní představitelé se na premiéře dočkali standing ovation, Noid měl ale potlesk největší. V zákulisí ho pak chválili i ostřílení matadoři jako Peter Nagy nebo Petr Janda."Je to poprvé, co můžu pochválit představení v divadle Broadway a hlavně Vaška," pěl ódy Petr Janda, jehož dcera Marta v Hamletovi hraje královnu Gertrudu. Na premiéře ale nebyla, protože musela s kapelou do Německa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám