Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený herec Michal Dlouhý se změnil v legendárního českého herce. Během natáčení nového televizního cyklu Bohéma, který pro Českou televizi natáčí Robert Sedláček, se v jednom ze šesti dílů proměnil v hereckou hvězdu Zdeňka Štěpánka.

Ten se proslavil například v historických velkofilmech Jan Hus či Jan Žižka. Dlouhý se na obrazovkách objeví hned v několika podobách, protože i Štěpánek kvůli natáčení několikrát změnil image (nechal si narůst vousy apod.).

Kvůli roli musel Dlouhý experimentovat se svým účesem, ale výsledek určitě stojí za to. Herec Pavel Batěk si zase zahrál slavného režiséra Otakara Vávru.

Televizní cyklus Bohéma mapuje osudy hereckých hvězd z období první republiky, druhé světové války a období po válce. Půjde například o zmiňovaného režiséra Otakara Vávru, Martina Friče, filmového producenta a ředitele společnosti Lucernafilm Miloše Havla, spisovatele Jana Drdu nebo novináře Julia Fučíka, kterého herec Zdeněk Štěpánek ukrýval ve svém bytě.

„Pro mnohé bude překvapivé, co všechno se dělo za oponou. A že toho bylo hodně. Spousta těch věcí byla bolestná, nechutná,“ prozradil režisér Bohémy Robert Sedláček, který má s filmovou dobovou stylizací bohaté zkušenosti i díky cyklu České století.

Reklama

Další články

Načítám