Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herce Karla Heřmánka ml. diváci znají z televize i divadelních prken. Hraje samozřejmě v Divadle Bez zábradlí, ale také například s Prague Shakespeare Company, která měla před týdnem v Divadle Kolowrat premiéru hry Mnoho povyku pro nic.

Děj je zasazen do období 2. světové války a odehrává se v rozhlasovém studiu. Piloti RAF čtou hru Mnoho povyku pro nic do rozhlasového vysílání, aby si ji prostřednictvím rádií mohli poslechnout i vojáci na frontě.

V hlavních rolích diváci uvidí zmíněného Karla Heřmánka ml., dále americkou herečku Jessicu Boone (na snímku s Heřmánkem), Guye Robertse, jenž hru také zrežíroval, či - a to je zajímavost - britskou velvyslankyni v Praze Jan Thompson. „Produkce je velmi originální, inovativní a přístupná divákům, kteří se stávají nedílnou součástí představení,“ láká Thompson, pro niž je hra již druhou zkušeností s Prague Shakespeare Company (první byl Večer tříkrálový).

Inscenace je v angličtině s českými titulky ‚shakespearovského překladatele‘ Martina Hilského.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám