Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ivana Jirešová (47) a její dcera Sofie dostaly příležitost nafotit umělecké snímky s v rámci cyklu Za oponou. Pro tuto příležitost měla herečka za úkol přehrát znovu nějakou vyhrocenu a zároveň komickou situaci.

„Vzpomněla jsem si na moment, kdy bylo Sofince asi pět let. V té době jsem hrála v plzeňském divadle hru Hledá se muž. Zn.: Bohatý. Dcera celou dobu seděla tajně v portálu a hrozně ji to bavilo. Když byla děkovačka a celý soubor jsme se klaněli, ta maličká holčička si vyběhla na vysoké schody a klaněla se divákům. Sofie byla šťastná a oči jí svítily,” popisuje genezi vzniku snímku Jirešová.

Probudila se v dceři Ivany Jirešové v té době touha stát se herečkou? „V té době jí bylo pět. Byla malinká, takže to se říct nedá,” říká herečka, známá ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, a jedním dechem nám prozradila, jaká povolání má její dcera aktuálně vysněná: „Chtěla by být agentka, herečka a zpěvačka. Vůbec nevím, jak na to přišla.”

Vedle Jirešové a její dcery se charitativního projektu Za oponou s podtitulem Děti pomáhají zúčastnili Karel Gott, Ivana Chýlková, Petr Kolář, Lucie Zedníčková, manželé Menzelovi, Tonya Graves, Miluška Bittnerová, Ivana Mentlová, Tereza Mátlová, Klára Medková, Michaela Kuklová a Eva Čerešňáková. Každá osobnost na fotografii vypráví jiný příběh.

„Moje práce je i můj koníček. Přála jsem si udělat radost i jiným a komu jinému pomoci než právě těm nejmenším. S dětským domovem na Zbraslavi jsem již dříve spolupracovala a mám tam ty děti moc ráda. I dospělí, co se o ně starají, jsou moc milí lidé. Řekla jsem si, že bych jim chtěla pomoci zlepšit kulturní vyžití dětí a jejich volnočasové aktivity, na ty není nikdy dost peněz,” říká fotografka Alja Minibaeva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám