Hlavní obsah
Článek

Letošní udílení Oscarů bude vskutku zajímavou podívanou. V hlavní ženské herecké kategorii se totiž sešla opravdu reprezentativní sestava, jaká by kromě talentu mohla soupeřit i svou krásou.

Nominované herečky se v Los Angeles zúčastnily generálky na galavečer, z něhož 22. února vzejde držitelka nejcennější filmové trofeje. Americká filmová akademie každoročně pořádá „předoscarové“ setkání, na němž mají umělci jednu z posledních šancí ovlivnit výsledky druhého kola hlasování.

Pětice hereček nominovaných v hlavní ženské kategorii tak měla příležitost setkat se tváří v tvář předtím, než vedle sebe zasednou na ceremoniálu. Nevraživost mezi nimi určitě nepanovala, protože nikdo nepochybuje o tom, že uspěje Julianne Moore (63), která za roli ženy trpící Alzheimerovou chorobou posbírala všechny trofeje, jež Oscarům předcházejí.

Atraktivní rusovláska, která je z celé pětice nejstarší, je na cenu Americké filmové akademie nominovaná už popáté. Bookmakeři se shodují na tom, že letos díky emotivně vypjatému dramatu Still Alice konečně neodejde s prázdnou.

Dvě její konkurentky už jednoho Oscara doma mají. Marion Cotillard (39) i Reese Witherspoon (48) bodovaly s rolemi skutečných zpěvaček. První z nich zazářila jako Edith Piaf, druhá ve filmu Walk the Line ztvárnila June Carter. Elitní sestavu doplňují Rosamund Pike (36) a Felicity Jones (31), které mají ještě dostatek času na to, aby akademii o svých schopnostech opakovaně přesvědčily.

Která herečka letos získá Oscara za hlavní roli?
Julianne Moore (Still Alice)
43,7 %
Reese Witherspoon (Divočina)
29 %
Rosamund Pike (Zmizelá)
17,3 %
Marion Cotillard (Dva dny, jedna noc)
3,6 %
Felicity Jones (Teorie všeho)
6,4 %
Celkem hlasovalo 8799 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám