Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Gabrielu Míčovou jsme poprvé výrazněji zaznamenali, když získala cenu Český lev za hlavní ženskou roli ve filmu Odpad, město, smrt, který sice davy diváků do kina nenalákal, ale odborná veřejnost jej hodnotila velmi kladně.

Zatímco tam si zahrála prostitutku, loni nás zase zaujala ve filmu Pohádkář, kde má její postava scénu, v níž by se za užití spousty sprostých slov nemusel stydět ani pověstný dlaždič. "Neměla jsem problém s tím, že by mi to nešlo přes pusu," řekla nám zřejmě jen na první pohled křehká brunetka Gabriela Míčová.

"Ale mám i normální, slušné a citlivé role. Třeba v seriálu První republika bylo všechno v pořádku," ujistila nás na předávání Cen české filmové kritiky, z něhož si loni odnesla ocenění za nejlepší herečku a letos pro změnu předávala cenu pro nejlepšího herce, jímž se stal Martin Finger za komedii Ondřeje Sokola Krásno.

Herečce se po udělení různých cen výrazně změnil život. Po deseti letech odešla ze stálého angažmá. "Zvykám si na volnou nohu. Je to o disciplíně, o tom zastavit se a říct si, kam chci směřovat. Dát si nějaký cíl. Ale netroufám si říct, zda už jsem to zvládla," míní.

Gabrielu můžeme v nejbližší době vidět hlavně v divadle. "Tomu zůstávám věrná a 20. února máme v Činoherním klubu premiéru Bratrů Karamazových. A později na jaře budu zase něco točit," prozradila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám