Hlavní obsah
Článek

Herečka Lucie Benešová (49) je už čtyři roky patronkou nadace Dejte dětem šanci, která se stará o opuštěné děti. Sama si také s manželem Tomášem Matonohou (53) vzala do pěstounské péče dceru Sáru. Nikoho ovšem do ničeho nenutí. "Musíte to cítit jako tehdy já," míní.

"Jsem hodně aktivní patronka. Nejsem jen na billboardu nebo na stránkách, jezdím s nimi úplně všude a snažím se pomáhat stejně jako ženy, které nadaci vedou," upřesnila. "Jsem pěstounka a udělala jsem to z toho důvodu, že jsme na to s manželem měli sílu a jak také nejlépe pomáhat, než pomoci dítěti. Pro mne to bylo velké zadostiučinění, ale každý musí vědět, zda to pro něj má smysl," věří Benešová.

V té době už Lucie dvě děti měla, poté, co k nim přišla Sára, se jí ještě narodila další holčička Lara. A podle ní to bylo jen dobře. "Vedu všechny děti stejně, nehrajeme si na to, zda je někdo pravý, nebo nepravý, všichni se cítí doma. Asi bych do toho jinak nešla. A Lara to všechno utužila, myslím, že pro Sáru bylo dobře, že přišla později než ona a přijala ji jako opravdového sourozence," vysvětlila.

A jak to mají v početné rodině s příjmeními? I nejstarší syn Lucián se totiž jmenuje po svém otci Filipovi Blažkovi. "Máme to veselé. Každý se jmenuje úplně jinak. Když se třeba ubytováváme celá rodina, recepční mi nevěří, že jsme jedna rodina, protože tam máme pět různých příjmení, tudíž je to docela vtipné," smála se Lucie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám