Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ochránce žen všeobecně, a dříve hlavně Ivety Bartošové (†48), Zdeňka Macuru (49) už jsme dlouho nikde neviděli. A asi i jemu chyběla pozornost médií, a tak se z Líbeznice vypravil na procházku po centru Prahy. Když viděl, že v jednom obchodě probíhá večírek a nechybí tam kamery a fotoaparáty, prošel pro jistotu třikrát kolem, jestli si ho někdo nevšimne. Povedlo se, v bílé rozhalence v temné ulici docela svítil.

Když jsme s ním zapředli rozhovor, zajímalo nás, z čeho vlastně teď Macura žije. "Z pronájmů. Ale není to jednoduché. Jsem dobrosrdečný člověk, a když za mnou přijde žena s děckem, že zrovna nemá na zaplacení, tak jí třeba část nájmu i odpustím," prozradil.

A jak náročný je, co se měsíčního příjmu týče? "Vzhledem k tomu, že mám hodně schůzek a musím často jezdit třeba do centra na kafe, je to třeba desítka," upřesnil. Začal ale i s vlastním hospodařením. "Je to zatím jen v malém. Mám dvě slepice a rajčata. Včera jsem zrovna sklidil a mísu s rajčaty jsem dal volně do domu, ať si každý vezme," vyprávěl.

Vzhledem k tomu, že byl Macura tentokrát docela normálně oblečený, chtěli jsme vědět i to, kam zmizel jeho lesklý oblek a proč už si nekulmuje vlasy. "Ten oblek i účes posloužily svému účelu, hlavně pro média. A oblek ani nebyl drahý, koupil jsem ho velkoskladu za 1500 korun. Ale už se mi nelíbí. Sice jsem ho nevyhodil, ale nosit už ho asi nebudu," přiznal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám