Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Od natáčení Mrazíka uběhlo neuvěřitelných 47 let. Češi si bez něj již neumějí představit Vánoce. Tato v Česku populární sovětská pohádka s krásnou Nastěnkou, domýšlivým Ivanem a především legendární Marfušou se stala televizním klenotem stejně jako například Tři oříšky pro Popelku.

A právě představitelka hloupé a drzé Marfuši Inna Čurikovová, je v Rusku uznávanou a mnoha cenami ověnčenou herečkou. Možná vás překvapí, že není žádnou ošklivkou. Naopak. Na svůj věk vypadá výborně.

Čurikovová dnes patří k oporám slavného moskevského divadla Lenkom a je manželkou režiséra Gleba Panfilova, pod jehož vedením si zahrála mnoho rolí. Díky nim se proslavila po celém Rusku. Pohádka Mrazík je totiž mnohem populárnější u nás, než v zemi svého původu.

Herečka získala v roce 1985 titul národní umělkyně. Naposledy byla oceněna před pár dny ruskou divadelní křišťálovou cenou Turandot. V roce 1976 byla hostem MFF v Karlových Varech a v roce 2003 se objevila na Febiofestu. Svou popularitu u nás si tehdy opravdu užívala.

Související témata:
Sovětský svaz

Reklama

Další články

Načítám