Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačku Blanku Šrůmovou si pamatujeme hlavně díky indie-popové skupině Tichá dohoda, kterou dala dohromady s bývalým manželem Danem Šustrem, kde se prosadila jako zpěvačka i spoluautorka hudby a textů, včetně největšího hitu Marioneta. Když se jejich životní cesty rozešly, i kapela se postupně na dlouhý čas rozpadla.

Poté, co se v roce 2001 kapela odmlčela, Blanka vydala první sólové CD Neviditelná a spokojená byla i v soukromí. Narodil se jí vytoužený syn Kristian. S ním a jeho otcem žila nějaký čas v Limě v jihoamerickém Peru. Vztah ale nedopadl podle jejích představ, a tak se vrátila domů.

Druhé sólové album Underground vydala v roce 2005 a poté celkem čtyři roky účinkovala v projektu Kašpárek v rohlíku a v kapele Kamelot Romana Horkého, s níž natočila dvě alba. Paralelně ovšem stále vystupovala se svým vlastním repertoárem a v roce 2011, jelikož se během let vztahy s exmanželem vylepšovaly, se objevila na pódiu s domovskou kapelou Tichá dohoda, se kterou následující rok odehrála comebackové turné k 25. výročí jejího založení.

Nyní vydává po deseti letech sólovou novinku. Na minialbum nazvané Divokej Praha – Západ zařadila svoje autorské písně a coververzi Presleyho I Just Can’t Help Believin’.

Aktuální Blančina tvorba vychází z jejích hudebních kořenů i doby nedávno minulé. „Zračí se v nich můj osobní život svobodné matky s dítětem, která se musí za všech okolností postarat, život na našem kopci, hraní trampských písniček v hospodě s kapelou mého sedmdesátiletého strýce, lásky odcházející i přicházející, prohry i vítězství a život, jaký je," objasnila zpěvačka.

Reklama

Další články

Načítám