Hlavní obsah
Famous
Článek

Britského zpěváka Robbieho Williamse prý přišla kapela Take That, která z něj udělala v 90. letech hvězdu, na více peněz, než kolik za účinkování v boybandu vydělal. Když odcházel, musel zaplatit pokutu jeden a půl miliónu liber (v přepočtu podle dnešního kurzu zhruba osmačtyřicet a půl miliónu korun), přičemž za vystupování a alba vydělal pouhý milión liber.

„Byla řada lidí, kteří měli eminentní zájem na tom, abych už v kapele nefiguroval a aby mě vystrnadili z celého hudebního vydavatelství,“ uvedl Williams v rozhovoru pro pořad Mastertapes stanice BBC Radio 4. „Vydělal jsem si v Take That milión liber a zhruba milión a půl mě stál odchod. Skončil jsem ve dvaceti letech na dlažbě s dluhem půl miliónu,“ postěžoval si zpěvák, který později rozjel úspěšnou sólovou kariéru.

Na dotaz, zda opustil kapelu na základě vlastního rozhodnutí, či jej vyhodili, Williams odpověděl: „Bylo to tak od všeho trošku. V té době jsem hodně pil, opravdu hodně. A byl jsem dost mladý. Tak jsem jednou klukům řekl, že tohle bude moje poslední turné, opil jsem se a ráno si mě pozval na kobereček Jason Orange a řekl mi, že bych měl jít hned, že šňůru dojedou jako čtyřka. To mi otevřelo dveře z kapely, což jsem potřeboval,“ uvedl zpěvák, který vydává nové album Swings Both Ways.

Šest z jeho alb je ve stovce nejprodávanějších desek ve Velké Británii a v roce 2006 získal Robbie zápis do Guinnessovy knihy světových rekordů, když se za pouhý jeden den prodalo 1,6 miliónu vstupenek na jeho Close Encounters Tour.

Reklama

Další články

Načítám