Hlavní obsah
Článek

Herec Václav Svoboda, který se nejprve proslavil rolí Venoše v Básnících a posledních osm sezón také patří k inventáři seriálu Ulice coby Lumír Nykl, bývá z přemíry práce už pěkně otrávený. A jeho postavu drží při životě paradoxně jen nutnost platit složenky. „Chci žít život, a ne ho trávit hraním. Chci být s rodinou a kamarády v hospodě. Nemohl bych pracovat osmnáct hodin denně. To by mě nebavilo. Kolikrát už jsem uvažoval, že odejdu,“ tvrdí.

Jen jistota docela výrazné finanční injekce v podobě honoráře za natáčení ho zatím udržela na uzdě. Ale kdoví, zda ho třeba už brzy nekonečný televizní sitkom neotráví natolik, že se na něj vykašle.

„Je to továrna. Vysílá se to každý všední den, takže práce je tam strašně moc. Do toho dvě divadla denně, do toho rodina mimo Prahu. Několikrát se stalo, že jsem přemýšlel o odchodu. Ještě jsem to neuskutečnil, protože zatím se vždy všechno vyřešilo,“ ví své Svoboda. Nechce ale dopadnout jako kolega Bob Klepl, který z přemíry práce měl nakonec velké zdravotní potíže. Proto dává zdraví přednost před prací.

„Někdy mě to hraní baví víc, jindy míň. Občas si to s kolegy zpestříme, aby nás to dál bavilo,“ dodává smířlivě Svoboda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám