Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krajský soud v Bratislavě v odvolacím řízení potvrdil osmiletý, nepodmíněný trest pro slovenského herce Dušana Cinkotu (41) za opakované držení drog. Policie má herce okamžitě předvést k výkonu trestu.

Cinkotu odsoudil soud prvního stupně, ale herec se odvolal. Krajský soud ve středu rozsudek potvrdil. Herec má obavy, jak budou na rozsudek reagovat jeho matka a manželka. „Mámu to bolí asi nejvíc. Řekla mi, že pokud mě odsoudí, tak to nepřežije,“ uvedl herec. Cinkota se obává také o osud svého osmiletého manželství. „Zuzka je také jenom člověk. Dnes si věříme, ale nikdy nevíme, co s námi udělá čas a za těch osm let se toho může stát hodně,“ dodává.

V roce 2007 zadržela policie Cinkotu se šesti stříkačkami pervitinu. Herec spolupracoval s policií jako informátor a věřil, že se trestu vyhne. „Začínám pochybovat, že to bylo správné. Po této zkušenosti už nikdy neoznámím spáchání trestného činu,“ uvedl Cinkota.

Herec byl ve vězení za drogy už v roce 2003. Okresní soud ho tehdy odsoudil na dva roky nepodmíněně, ale ve vazbě strávil více než polovinu trestu a do vězení se už nevrátil. „Za mřížemi jsem strávil třináct měsíců. První tři dny jsem plakal - jako malé dítě. Pak mě zcela zválcovala bezmocnost a už jsem nedokázal vyronit ani slzu,“ přiznal herec.

Reklama

Další články

Načítám