Hlavní obsah
Článek

Britským tiskem se minulý rok šířila zpráva o nejmladším pacientovi, který podstoupí ve Velké Británii operativní změnu pohlaví. Z tehdy sedmnáctiletého Brada se díky hormonální léčbě začala stávat dívka jménem Ria Cooper. Dnes, ani ne po roce, je vše jinak. Ria už nechce být dál ženou a přeje si opět vypadat jako dřív.

Ria Cooper prý jako žena zažívá psychická muka, a tak vysadila ženské hormony a zrušila i na leden plánovanou operaci, která z ní měla definitivně učinit něžnější pohlaví. K rozhodnutí lékařů provést operaci tak brzy přitom vedlo její dlouholeté naléhání, detailní psychologické testy a přesvědčivost tvrzení, jak se ve svém původním těle trápí. Není divu, že Britové jsou z podobného jednání rozčarovaní, zvlášť proto, že celá nákladná léčba byla hrazena z jejich daní.

Nerozhodná Britka uvedla, že byla ze svých zvětšujících se ňader a přibírání na váze po hormonální léčbě velmi nešťastná: "Hormony způsobily, že jsem se cítila jako na houpačce. V jedné minutě jsem byla přešlá, v další skutečně šťastná."

"Po nocích jsem přemýšlela, že se podřežu, nakonec jsem vypila láhev Jacka Danielse a jen přemýšlela, jak jsem sama, jak mě mé rozhodnutí odcizilo od rodiny a jak se musím stát zase klukem, aby se to vyřešilo,“ uvedla Ria, která se do ženských šatů začala oblékat ve dvanácti letech a v patnácti se už obracela na lékaře s prosbou o přeměnu na ženu.

Související témata:
Hormony

Reklama

Další články

Načítám