Hlavní obsah
Článek

Roztomilá holčička, která se na fotce ve svých deseti letech projížděla s úsměvem od ucha k uchu na koni, pochází ze Slovenska. Věnuje se zpěvu, herectví, byla nominovaná na Českého lva, je držitelkou prestižní divadelní ceny Thálie a založila charitativní projekt. První profesní úspěchy začala sklízet ke konci osmdesátých let, ale definitivně ji proslavila role čerta. Už víte?

Řeč je pochopitelně o Yvettě Blanarovičové (60), temperamentní herečce a zpěvačce, která se narodila ve slovenských Bojnicích. Po absolvování Státní konzervatoře v Praze začaly přicházet první herecké příležitosti. Hostovala na prknech Národního divadla, Realistického divadla, Divadla na Vinohradech a zazářila ve své první větší roli v Troškově pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci.

V osobním životě to ale Yvetta neměla nikdy dvakrát jednoduché. V letech dospívání a mládí ji těžce poznamenalo několik osobních ztrát. Když jí bylo patnáct let, přišla o bratra Karola, který tragicky zahynul při seskoku padákem. Byl o dva roky starší. Druhý bratr odešel do cizineckých legií. Po návratu onemocněl rakovinou a zemřel. Dva roky nato odešel Yvettin otec, s nímž se nestýkala.

Byla jednou vdaná za herce a režiséra Pavla Tomana z Černého divadla, narodil se jim dnes už dospělý syn Matyáš. Po pár letech se rozvedli, Yvetta říká, že šťastně, protože zůstali přátelé. Znovu už se nikdy nevdala. V současné době je Yvetta bez oficiálního partnera.

Nejvíce času věnuje Yvetta koncertům, divadlu a charitativnímu projektu La Sophia, jehož je zakladatelkou. Ten letos rozšířil své působení a začal podporovat také sportovně nadané děti z dětských domovů a sociálně znevýhodněných rodin. Na konci června se ve vršovickém Ďolíčku uskutečnilo poslední výběrové kolo za účasti takových hvězd, jako jsou Tomáš Ujfaluši, Kamil Čontofalský nebo Martin Latka. „Velmi si vážím toho, že si Tomáš, Martin i Kamil udělali čas. S dětmi absolvovali zahřívací trénink, a ty byly nadšené. Byla jsem dojata z toho, jaká byla na hřišti atmosféra,“ přiznala Yvetta, kterou už na konci srpna čeká s dětmi i sportovními hvězdami soustředění na Konopišti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám