Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na slavnostních večerech během Oscarů toho bylo za 96 ročníků, kdy se nejprestižnější filmové ceny udělují, k vidění už mnoho, ale jak je vidět, i v roce 2024 lze přijít s něčím, co tu dosud nebylo… O pořádné pozdvižení se v neděli večer v hollywoodském Dolby Theatre postaral herec a známý wrestler John Cena, jenž přišel vyhlásit vítěze kategorie kostýmů. Šestačtyřicetiletý Cena, který zazářil například v akčním filmu Voják, nakráčel před všechny filmové hvězdy v hledišti nahý, pouze s obálkou s vítězným jménem, kterou si zakrýval intimní partie.

Celá akce byla ovšem součástí scénky, kterou si Cena přichystal s moderátorem celého večera Jimmym Kimmelem. Ten připomněl 50. výročí od chvíle, kdy během ceremoniálu Oscarů na podium vběhl fotograf Robert Opel a přerušil tak program tehdejšího moderátora večera Davida Nivena.

Kimmel následně řekl: „Dovedete si představit, kdyby dnes po jevišti běhal nahý muž? Řekl jsem, dovedete si představit, kdyby dneska přes jeviště přeběhl nahý muž: Nebylo by to šílené?“ Načež se ze zákulisí ozvalo: „Pssst! Psst! Jimmy! Pojď sem.“ A Kimmel: „Nemůžu tam jít, udělej to! Omluvte mě na chvíli. Co se děje? Měl jsi běžet přes to podium,“ říkal již přímo Johnovi schovanému za kulisami.

„Jo, já.. změnil jsem názor. Nechci to udělat. Prostě se na to necítím. Je to vznešená událost, víš. Měl by ses stydět za to, že navrhuješ tak nevkusnou…“ začal se obhajovat Cena, ale Kimmel ho přerušil: „Zápasíš nahý, tak proč ne?“ a Cena mu odvětil: „Nezápasím nahý, ale v trenýrkách!“

Následně se herec opatrně přesunul s obálkou přes intimní partie k mikrofonu, kde řekl: „Kostýmy… jsou tak důležité. Možná to nejdůležitější, co existuje,“ načež se publikum nepřestává smát. Oscar za kostýmy nakonec putoval k Holly Waddington za film Poor Things, ale v tu chvíli už byl Cena oblečen do zlaté tógy a žádné faux-pas tak nehrozilo.

Celým jménem John Felix Anthony Cena dosáhl ve wrestlingu značných úspěchů, a tak asi není žádným překvapením, že u filmu se specializuje na akční či sportovní snímky. Hrál například ještě ve snímcích Legendary, Sebevražedný oddíl či posledních dvou dílech Rychle a zběsile. Zároveň se ale angažuje i v hudebním průmyslu, konkrétně pak jako rapper. V roce 2005 vydal poměrně úspěšné hip-hopové album You can't see Me.

Reklama

Další články

Načítám