Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odvaha, statečnost, cílevědomost a inteligence. To jsou základní lidské atributy, které úspěšným ženám pomohly v tom, aby dokázaly ve své době nemožné. Ženy, které svou odvážností a průbojností dokázaly změnit svět a ještě se zapsaly do světových dějin. Znáte ony slavné ženy, které se nebály budoucnosti a rozhodly se bojovat za lepší zítřky, a to navzdory předsudkům, stereotypům nebo obtížím? Pokud máte pocit, že o nich víte všechno, můžete si své znalosti ověřit v našem kvízu.

1. Dva roky po Juriji Gagarinovi se do vesmíru vydala první žena. Jak se jmenovala?
2. Je symbolem feminismu a jednou z nejslavnějších malířek 20. století. Znáte jméno ženy, která po nešťastné nehodě v autobuse začala z nudy malovat a jejíž obrazy jsou dnes slavné po celém světě?
3. Jak se ve skutečnosti jmenovala jedna z největších ženských ikon, Marilyn Monroe?
Foto: Profimedia.cz
4. Jak se jmenovala první známá tatérka v USA?
5. Marie Curie byla jednou z nejslavnějších vědkyň. Jako jediná žena v historii lidstva získala dvě Nobelovy ceny. Víte, čím se zasloužila o tento úspěch?
Foto: Profimedia.cz
6. Víte, kdo je Malála Júsufzajová?
7. Tato právnička a politička, jejíž případ patří k nejznámějším vykonstruovaným politickým procesům v Československu, byla popravena na příkaz prezidenta Klementa Gotwalda. Jak se jmenovala?
8. Když se řekne Evita Perón, víte, že se jedná o...?
9. Kdo byla Amelia Earhat?
10. Anne Franková se proslavila díky deníku, který si vedla během druhé světové války. Deníky této dívky se proslavily po celém světě a staly se velmi důležitým svědectvím o životě lidí v tomto strašném období. Víte, v kolika letech zemřela na tyfus?
Foto: Profimedia.cz

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:
Jurij Gagarin

Reklama

Další články

Načítám