Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Koncert rockové skupiny Piknik v koncertní hale Crocus City Hall v ruském Krasnogorsku na okraji Moskvy se proměnil v horor! Stalo se tak poté, co dovnitř vtrhli ozbrojenci a začali střílet do davu. Při útoku, ke kterému se přihlásila teroristická organizace Islámský stát, zemřelo přes 130 lidí, mnoho dalších bylo zraněno. Mezi oběťmi je i královna krásy z roku 2001 Jekatěrina Novoselová (†42).

Ruské ministerstvo zdravotnictví vydalo seznam obětí teroristického útoku v Krasnogorsku v Moskevské oblasti. Na seznamu se objevilo také jméno bývalé miss Jekatěriny Novoselové, která pocházela z malého města Sovětskaja Gavaň v Chabarovském kraji.

Léta školou povinná strávila kráska v Tveru, kde vystudovala gymnázium a později nastoupila i na univerzitu. Tam podle informací deníku Komsomolskaja pravda studovala práva. Coby studentka univerzity se v roce 2001 přihlásila do soutěže krásy Miss Tver a tu také vyhrála. Později se přestěhovala do Moskvy.

Mezi oběťmi teroristů jsou i manželé Irina a Pavel Okiševovi, kteří do Moskvy přijeli právě na koncert skupiny. Manželé z města Kirov, jež leží zhruba 950 kilometrů od Moskvy, dostali lístky na koncert od svých přátel.

Další články

Načítám