Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kdo by se netěšil na Lásku nebeskou? Romantický snímek s hvězdným obsazením si už vysloužil titul vánoční klasika a nespočet diváků k němu zasedne každoročně mezi svátky před televizní obrazovky. Přesto se každý rok najde něco, co fanoušky překvapí. Třeba jako skutečná role Rowana Atkinsona.

Atkinson se nejprve představí v roli prodavače šperků Rufuse v obchodním centru, kde postava Harryho v podání Alana Rickmana shání dárek pro svou milenku. A kvůli prodejci se u toho pěkně zapotí. Rufus mu totiž nabídne dárkové balení a schválně si dává na čas, zatímco Harry se snaží nakoupit na tajňačku, než se vrátí jeho žena.

Harry nakonec v ten moment odejde s nepořízenou a málem ho z Rufusova dárkového balení trefí. Snaživý prodavač se mu přitom snažil prokázat službu, evidentně mu nevěru neschvaluje.

Zdánlivě malou, leč neméně důležitou roli pak sehraje v druhé scéně na letišti, kde se malý Sam rozhodne vyznat lásku Joanně, do které je zamilovaný. Musí ji ale doběhnout do zóny, kde bez palubního lístku nemá co dělat.

V tu chvíli vstupuje opět na scénu Rufus, který zdrží celou frontu včetně pracovníka letiště, aby dopřál Samovi a Joanně sladký moment, nad kterým vzdychají všichni diváci. Rufus byl tak znovu ve správný čas na správném místě.

Editorka filmového scénáře Emma Freud vysvětlila význam těchto scén. „Rowanova postava zdržovala v obchodě schválně, aby Harrymu zabránila koupit náhrdelník. Protože je to anděl,“ uvedla na pravou míru.

V původním scénáři měl dokonce zabránit Harrymu v nevěře úplně, ale vše se nakonec vyvinulo trochu jinak, a Rufus ovlivnil osudy ještě dalších postav.

Že je Rufus anděl, filmové fanoušky nicméně nesmírně nadchlo. Dle reakcí, které nyní trendují na sociálních sítích, to někteří tušili, jiní byli překvapení. Atkinson v roli anděla je každopádně potěšil. A co vy, věděli jste, že je postava Rufuse anděl, nebo je to pro vás novinka? Hlasujte v naší anketě!

Věděli jste, že je Atkinsonova postava anděl?
Jasně, hned mi to došlo.
15,3 %
Je to pro mě novinka!
84,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3677 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám