Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patřila mezi nejatraktivnější a nejtalentovanější herečky u nás, přesto neměla vždy na růžích ustláno. Zažila několik životních propadů, s nepřízní osudu se ale dokázala poprat. Připomeňte si roli Reginy Rázlové v kriminálním dramatu Stíhán a podezřelý, které uvidíte v úterý na obrazovkách Televize Seznam.

Herečka s mimořádným hereckým talentem, sexsymbol 70. a 80. let. Měla našlápnuto k hvězdné kariéře, pak ale přišlo zlomené srdce, věznění a těžká nemoc. Kvůli nejrůznějším problémům nemohla dokonce osmnáct let hrát. Dnes ovšem znovu září jak v divadle, tak před filmovými kamerami.

Kdo je skutečným vrahem?

Když se v roce 1978 objevila v psychologickém dramatu Stíhán a podezřelý po boku Ilji Prachaře, Jiřího Adamíry a Jana Přeučila, měla za sebou už role ve filmech jako Ikarův pád, Utrpení mladého Boháčka, Parta Hic, Bláznova smrt či Hodíme se k sobě, miláčku…?

V napínavé československé kriminálce ztvárnila roli Evy, kterou po hlučné hádce se žárlivým manželem najde policie s podlitinami na krku zavražděnou. Vše nasvědčuje tomu, že za hrůzným činem stojí její druh. Pro vyšetřovatele kapitána Harta v podání Ilji Prachaře ale není případ tak jednoznačný a pouští se do pátrání. Kdo je skutečným vrahem a jak to dopadne s obviňovaným manželem, který se skrývá ve staré čtvrti města Most, která je určena k odstřelu? To se dozvíte v úterý 20. února ve 20:10 na obrazovkách Televize Seznam.

Kádrový cejch

Otec Reginy Rázlové byl místopředsedou vlády a předsedou České plánovací komise. Bohužel právě kvůli tomu ji často považovali za protekční dceru a její nadání bylo znevažováno. Bohužel jí to nebylo nic platné a v 90. letech musela na povel nového vedení činohry Národního divadla odejít.

Živila se jako uklízečka a prodávala obložené chlebíčky. Na výchovu a finanční zajištění obou dětí zůstala tehdy sama. Štěstí našla až po boku třetího muže, architekta Jindřicha Santara, s nímž prožila třináct spokojených let. Před dvanácti lety ale ovdověla.

Tunelářská kauza

Její jméno bylo často skloňováno v souvislosti s kauzou Skloexport, vývozcem exkluzivního skleněného zboží z olovnatého křišťálu. Velkolepý projekt se ale nepovedl podle původních představ, zkrachoval a Rázlovou v roce 1998 policie obvinila ze zneužití informací v obchodním styku a z poškození věřitele. Herečka, která strávila rok ve vazbě, byla po dlouhém procesu zproštěna viny, ovšem případ obrátil její rodině život naruby. A podepsal se i na jejím zdraví. V době jejího věznění se u ní projevila roztroušená skleróza a bipolární porucha.

Nyní jde ale z filmu do filmu, naposledy zazářila po boku Karla Rodena ve filmu Tancuj Matyldo, ve kterém ztvárňuje titulní roli Rodenovy matky, která trpí Alzheimerovou nemocí.

Reklama

Další články

Načítám