Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jak už to tak bývá, první díly seriálových novinek většinou u diváků bodují, protože se na ně minimálně ze zvědavosti chtějí podívat. Nejinak tomu bylo u seriálu Na vlnách Jadranu, který si ve středu pustilo více než milion zvědavých diváků.

Šestidílná koprodukční minisérie z prostředí jadranské riviéry a pobřežní policie je volným pokračováním minisérie Pod hladinou. V seriálu hrají mimo jiné Matěj Hádek (48), Maroš Kramár (65), Natalia Germani, Adam Ernest či Sara Sandeva (26). A jaké byly divácké reakce?

Diváci se rozdělili na dva tábory. Na rozdíl od primáckého propadáku Eliška a Damián se tak seriál dočkal také kladných ohlasů. Diváci chválili, že se natáčelo přímo v Chorvatsku, lokace jim totiž připomínala jejich oblíbenou dovolenkovou destinaci.

„Super obsazení, scenérie krásné, děj zajímavý, jsem zvědavá, jak to bude pokračovat,“ napsala na Facebooku Primy jedna z divaček. „Povedl se, super,“ přidala se další.

Řadě lidí ale vadila směsice jazyků a titulky. Odskákal to hlavně slovenský herec Maroš Kramár. „No, uvidíme, snad se to vyvine, příroda krásná, Kramár šílený, hlučný,“ zaznělo v diskusi. „Trochu chaos, moc chlastu a chvílemi nesrozumitelné. Zachraňuje to prostředí, to se bude líbit každému,“ napsal další divák. Kombinace češtiny, slovenštiny a chorvatštiny opatřené titulky zkrátka nevoněla každému.

„Dojem to na mě udělalo takový, chaos… Titulky, slovenština, čeština a zatím to moc nenadchlo. Uvidíme, jaký bude další díl,“ dostane seriál ještě šanci. „Já to po deseti minutách přepla,“ přiznala se jedna z divaček.

„Příběhově z prvního dílu pěkné. Pěkné i v Chorvatsku. Ano, odvykli jsme si v TV poslouchat slovenštinu, je to nezvyklé, ale dá se to. Mně jedině vadí, že je tam dost titulků a nestíhám je číst. Těším se na další díly. Snad se někdy do Chorvatska podívám i naživo,“ přeje si další divák.

Na filmovém webu ČSFD.cz má seriálová novinka zatím 37 procent, což je ve srovnání s Eliškou a Damiánem (12 procent) celkem úspěch. Druhý jmenovaný seriál ale nelze moc brát jako konkurenci, lepší by byl totiž každý. O úspěchu krimi série, která vznikala pod taktovkou režiséra Vojty Moravce, ale rozhodnou až další díly. Pokud si seriál z prostředí oblíbené dovolenkové destinace Čechů udrží nastavenou laťku sledovanosti, mohou na Primě bouchat šampaňské.

Reklama

Další články

Načítám