Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vánoční svetr se sobem, který měl Colin Firth jakožto Mark Darcy na sobě v romantické komedii Deník Bridget Jones, se stal legendárním. Jakkoliv se dnes může zdát roztomilým kouskem oblečení, herec si kvůli němu vytrpěl své.

Na place bylo totiž pořádné vedro. Neuvěřitelných 60 stupňů Celsia, a tak není divu, že se herec pořádně zapotil.

„Roztékaly se tam svíčky, krocan s nádivkou hnil. Málem jsem ten svetr roztrhal na kusy, jak rychle jsem ho sundával mezi jednotlivými klapkami. Zhubnul jsem tak šest kilo. Ale nakonec jsem si ho oblíbil,“ zavzpomínal v minulosti pro Entertainment Weekly Firth.

A zdaleka nebyl jediný, kdo se potil. Najít správný vzor na svetr pro postavu Marka Darcyho byla výzva. „Oslovili jsme asi na 20 nebo 30 pletačů,“ přiznala režisérka Sharon Maguire. „Svetry byly krásné, ale nebyly vtipné, takže jsme se nakonec dohodli, že to bude los, ne sob,“ prozradila, že je všechno jinak, než si diváci mysleli.

Ani sám oscarový herec si prý nevšimnul, že jde o losa, nikoliv soba. Navíc jakkoliv dnes mohou být vánoční svetry populární, Firth nikdy nebyl jejich fanouškem.

„Nenáviděl jsem výprodeje s vánočními svetry v obchoďácích. Nemohl jsem se na ně ani podívat,“ přiznal s tím, že mu za to rodina pravidelně nadávala. Svetr s losem si ale nakonec oblíbil. A co je důležitější, slušelo mu to v něm.

Související témata:
Film Deník Bridget Jonesové

Reklama

Další články

Načítám