Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Více než dvouměsíční pouť za vítězem taneční soutěže StarDance dospěla do svého konce. Během finálového večera dvanáctého ročníku triumfovala Darija Pavlovičová (22), která v průběhu soutěže prošla neuvěřitelným progresem jak technicky, tak výrazově. Jejím tanečním partnerem byl Dominik Vodička.

Teprve dvaadvacetiletá herečka známá například z pohádky O léčivé vodě či ze seriálů Kukačky a Zločiny Velké Prahy se společně s Dominikem rozpovídali o svých dojmech i na naši kameru a Darija již působila o poznání jistěji než během své děkovné řeči po samotném vyhlášení vítězů, kdy byla viditelně překvapená: „Ježiš, já sem… já vůbec nechápu, co se to děje. Ale ty wow…,“ začala nejistě.

„Já jsem to vůbec nečekala, to je strašně krásný a hrozně moc děkuju všem, jé… Na proslovech bych měla zapracovat,“ zhodnotila viditelně šokovaná herečka, která nakonec zvládla poděkovat svému tanečnímu partnerovi, rodině a všem ostatním.

Štafetu po ní následně přebral Dominik Vodička, který pronesl dojemnou řeč plnou obdivu k Darije. „Naše cesta byla taková zvláštní, protože když jsme sem přišli, ze začátku nás všichni brali jako takový outsidery. Cítili jsme, že nás jako nikam moc nezvou, na různý rozhovory a tak. Takže jsme se ze začátku cítili divně a já jsem neskutečně hrdej na to, co Darija zvládla, já jsem na ni byl přísnej, protože jsem věděl, že ona to zvládne, a ona to zvládla,“ vysekl poklonu herečce Vodička.

Úvodní kolo se neslo v duchu latinskoamerických tanců. Zatímco Darija s Dominikem, kteří tančili jako první, zvolili sambu, Eva Adamczyková a Jakub Mazůch tančící jako druzí v pořadí předvedli rumbu. Třetí taneční pár, kterým byli Vavřinec Hradilek s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou, se předvedli s paso doble.

Ve druhém kole došlo na standardní tance, přičemž první taneční pár se během jejich waltzu proměnil ve Fionu a prince Krasoně. Druhý pár zvolil valčík, za který se dočkal již druhé třicítky, a třetí dvojice si vybrala tango, za nějž si připsala 29 bodů.

Po druhém kole došlo na návrat všech soutěžících letošního ročníku na taneční parket. V závěrečném klání se finálové páry představily ve freestylu. Éterické pojetí scénického tance na zamlženém parketu Dariji a Dominika si od porotců vysloužilo 29 bodů. Salsa s náročnými prvky, kdy Eva přijela na parket na skateboardu a působivě dokázala proměnit svůj černý sportovní kostým v červené třásňové šaty, trošku zklamala pouze Zdeňka Chlopčíka, který dal jako jediný z porotců devítku. Dalšího výrazového tance jsme se dočkali od Vavřince s Kateřinou, kdy diváci mohli obdivovat především další náročné zvedačky a akrobatické figury, za což si dvojice vysloužila plný počet bodů.

Senzační a působivou podívanou (a v případě Vavřince a Kateřiny i velice vtipnou) přichystaly páry i v závěru věnovanému tancům dle vlastního výběru.

Po sečtení hlasů poroty první pár (Evu a Jakuba) dělily od třetího (Vavřince a Kateřiny) pouhé tři body. Před samotným vyhlášením výsledků, kdy televizní diváci nakonec rozhodli o vítězi, si všechny taneční páry nacvičily ještě taneční číslo na píseň Je nebezpečné dotýkat se hvězd v podání Barbory Polákové a loňského vítěze Jana Ciny. Následně došlo na jmenování bronzové pozice, na níž skončili Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. Druhá pozice tak patří Evě Adamczykové s Jakubem Mazůchem.

Reklama

Další články

Načítám