Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Martin Severa patřil v devadesátých letech ke stálicím našich televizních obrazovek. Od roku 1994 moderoval Televizní noviny. Původní profesí je přitom učitel a tomuto povolání se věnuje i v současnosti. Studentky ho prý přihlásily i do vědomostní soutěže Superlov, kde se postavil proti obávaným lovcům.

Doktor Vševěd, Kalkulátor, Kvízová dáma, Belladonna a Pan Lišák jsou sice nabití vědomostmi a jen málokdy něco nevědí, Severa je ale překvapil hned na začátku sobotního dílu. Moderátor Ondřej Sokol (52) jim totiž položil otázku, s kým Severa začínal moderovat Televizní noviny.

A to byl pro lovce nepřekonatelný oříšek! Severa přijel do Prahy z Velké na Veličkou, kde žije. Kde tato obec leží, lovci samozřejmě věděli, uhodli i datum zahájení vysílání, ale s moderátorkou měli problém. „S Kociánovou?“ ptal se Kalkulátor. Ta to ale nebyla. Jurinová?“ zkusil to znovu, ale opět špatně. „Borhyová to nebyla,“ kroutil pak už jen hlavou a ostatní lovci se přidali.

Severa pak prozradil, že na úplném začátku byla po jeho bohu herečka Jana Leichtová, kterou si dnes málokdo pamatuje. Později moderoval se zmíněnou Martinou Kociánovou a také Jitkou Obzinovou. Na moderátorská léta ale moc vzpomínat nechtěl „Mně to nedělá dobře ty kecy o druhé polovině minulého století,“ vtipkoval s Ondřejem Sokolem. Na ukázku ze Superlovu se podívejte ve videu.

Reklama

Další články

Načítám