Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Máte rádi herce Robina Williamse? Pak si určitě nenechte ujít komedii Kněz je poděs (2007), ve které si tento oblíbený komik střihl hlavní roli. Na film, ve kterém není nouze o spoustu humorných situací, se můžete podívat 30. prosince ve 20:10 na Televizi Seznam.

Reverend Frank Dorman už má plné zuby vysoké rozvodovosti, a tak se rozhodne, že páry, které od něj chtějí požehnání k sňatku, musí projít opravdovou zkouškou ohněm. Úkoly, které jim rozdá, byste rozhodně plnit nechtěli. Své o tom vědí například snoubenci Sadie Jones (Mandy Moore) a Ben Murphy (John Krasinski).

Vzít se, či nevzít?

Vzhledem k nedostatku volných termínů se Ben a Sadie rozhodnou, že se vezmou za tři a půl týdne od návštěvy u reverenda. Předsvatební kurz se tak rozjede na plné obrátky a nejdřív se stanoví pravidla. Pravidlo č. 1: Napište své vlastní sliby. Pravidlo č. 2: Žádný sex před svatbou. Pravidlo č. 3: Naučte se chovat jako manžel a manželka. K tomu se přidá rychlokurz rodičovství, kterého se účastní sada děsivě vypadajících robotických miminek, a Ben a Sadie začnou postupem času přemýšlet, jestli má ještě vůbec cenu plánovat společnou cestu životem.

Jistě nepřekvapí, že vtipálek Robin Williams není zrovna ukázkový, ale spíš hodně neuctivý reverend. Jeho výuka sestává zčásti z biblického učení, zčásti ze svatokrádežných řečí, zčásti z rádoby mouder. Jeho definice cizoložství zní následovně: „Nevěra je jako chodit pro mléko jinam, i když máte doma úplně perfektní džbány.“ Kněz Frank také tvrdí, že když nevěrník požádá o manželku bližního svého, začíná to žádostivostí a končí chlamydiemi. Podstatné je, že přestože se film nebere moc vážně, zazní v něm opravdu pár inteligentních rad, které by mohly být budoucím snoubencům užitečné.

Komika trápily deprese

Herec Robin Williams rozdával divákům radost plnými hrstmi. O to víc všechny proto překvapilo, když v roce 2014 dobrovolně ukončil svůj život ve věku 63 let. Trpěl totiž silnými depresemi a svého času se také léčil ze závislosti na alkoholu a na drogách. Byl ovšem tak dobrý herec, že ani jeho žena Susan Schneider netušila, že krátce před smrtí byl psychicky úplně na dně.

Sklony k depresi se u něj vyvinuly v mládí, kdy trpěl nadváhou a spolužáci se mu posmívali. Bojoval proti tomu tak, že ze sebe začal dělat třídního šaška a všechny kolem sebe pokaždé rozesmál. Prostě kolem sebe vystavěl zeď z humoru. Přitom když ještě chodil na střední školu v Redwoodu v Kalifornii, spolužáci ho zvolili jako vítěze v kategorii lidí, kteří v životě nejspíše nikdy neuspějí.

Oblíbený herec měl i velmi dobré srdce. To velmi dobře věděl i jeho kolega Christopher Reeve (mj. představitel Supermana), který měl nehodu, kvůli níž zůstal na vozíku. Williams za ním přišel do nemocnice a na pokoji mu uspořádal osobní show. Reeve pak řekl, že to bylo poprvé od nehody, kdy se konečně zase smál. A prý pořádně od plic.

Herec měl rád videohry. Ostatně dvě své děti pojmenoval podle videoherních postav – dceru Zelda podle stejnojmenné princezny a syna Cody podle jednoho z hrdinů ze série Final Fantasy.

Reklama

Další články

Načítám