Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Youtuber a bavič Martin Mikyska alias Mikýř (30) nemá nouzi o kšefty. Diváci ho znají z reality show o přežití Surivor, kterou vysílá Nova. Laso mu ale nyní hodila také konkurenční televize, kde bude mít vlastní pořad. Na Primě Cool se pustí do moderování Mikýřovy hysteorie českých dějin.

„Jedná se o komediální pohled na české dějiny a jejich fragmenty, o kterých se toho moc neví a ve škole se o nich neučí. Zhostili jsme se pokusu vzdělat český národ,“ netají se ambicemi Mikyska.

„Obecně si myslím, že se toho málo ví o počátcích českého státu od praotce Čecha po novodobé dějiny. To všechno máme ambici proletět. Chodíme do terénu a bavíme se s turisty, jaký mají pohled na naši krásnou zemi, a zároveň se díváme na některé důležité otázky z teorie dějin se známými hosty,“ dodává k popisu pořadu Mikýř.

I samotný moderátor se díky svému pořadu leccos dozvěděl. „Zaujal mě moment ve 14. století, kdy kvalita vody byla v tak špatném stavu, že bylo bezpečnější pít alkohol, a všichni byli pořád totálně nadraní. Volal jsem na český vodohospodářský ústav, jestli je bezpečné pít vodu a jestli se nemáme k tomuto navrátit. Říkali, že je vše v pořádku, ale já jim stejně moc nevěřím, takže si radši dám pivko,“ dodal pobaveně Mikýř.

Související témata:
Pořad Mikýřova hysteorie českých dějin

Reklama

Další články

Načítám