Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiří Martínek alias Doktor Vševěd je doslova postrachem všech soutěžících ve vědomostní soutěži Na lovu. Nyní míří na televizní obrazovky ještě vypečenější verze této populární show – Superlov.

Nejen Doktor Vševěd, ale i Kalkulátor, Kvízová dáma, Belladonna a Pan Lišák usednou vedle sebe a vyzvou v sobotu večer odvážné soutěžící, kteří se je pokusí překonat a vyhrát až milion korun.

Vševěd Jiří Martínek nyní přiznal, kde jsou jeho největší slabiny. Světe, div se, i on měl ve škole nějaké předměty, které mu moc nešly! Které to byly?

„S výtvarnou výchovou a pracovním vyučováním jsem měl problémy od počátku. V naukových předmětech matematika, když začala geometrie, a skoro celá fyzika. A postupně jsem zjistil, že mi moc nejdou cizí jazyky,“ přiznal Vševěd, který naopak vynikal v dějepisu a zeměpisu.

A co říká na předsudek, že chytří lidé nejsou moc manuálně zruční? „U mě to není předsudek, ale popis reality. Občas tedy jsem schopen něco udělat: vyměnit žárovku, zapnout myčku, ale složitější práce raději svěřuji odborníkům,“ připustil.

V tělocviku na tom ale zas tak špatně nebyl. „Zase, záleží na učiteli. Magor měřící fyzické výkony po vzoru zupáka na vojně není můj šálek kávy, ale šikovný trenér, jako jsem měl na střední, tu lásku ke sportu předá,“ práskl na sebe.

Související témata:
Jiří Martínek

Reklama

Další články

Načítám