Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Lidé stále častěji nahlašují úrazy nebo vážné nemoci. Pojišťovny v Česku tak jen za loňský rok klientům poslaly téměř deset miliard korun. Abychom v nečekané situaci nezůstali bez peněz, vyplatí se mít uzavřené životní pojištění. Potvrzuje to i příběh pana Ladislava.

Jako důchodce si Ladislav přivydělával různými brigádami. A právě při cestě z jedné takové brigády došlo k nehodě, která mu změnila život. „Řídil jsem auto a najednou vidím, jak proti mně letí obrovský blatník. Strhnul jsem řízení hned do svodidel, abych se mu vyhnul. Náraz ale nevydrželo rameno. Musel jsem na operaci a bohužel mám doživotní následky,“ popisuje Ladislav.

Po operaci ho čekala ještě dlouhá rekonvalescence. „Šest měsíců jsem ležel na lůžku a dalšího půl roku trvala postupná rehabilitace. I přes intenzivní cvičení jsem se nakonec musel naučit, co s tou rukou můžu a co nemůžu dělat,“ vzpomíná. Kvůli nehodě přišel Ladislav o peníze z brigád. Naštěstí ale měl uzavřené životní pojištění, které výpadek příjmů pokrylo.

Musím říct, že peníze z pojišťovny přišly hned. Když jsem pak žádal o náhrady za trvalé následky, dostal jsem je taky. A zbylo dokonce na nové auto.
Ladislav, 78 let, důchodce

Co lidem pomůže?

Na trhu existují dva základní druhy životního pojištění: investiční životní pojištění a rizikové životní pojištění. Obojí slouží k ochraně lidí i jejich blízkých v případě nepříznivých životních situací. Vážné nemoci či úrazy s sebou totiž přinášejí ztrátu příjmu a vysoké náklady na léčbu. Někdy je nevyhnutelná rekonstrukce bytu na bezbariérový nebo nákup speciálního vozu. Takové náklady se pohybují i v milionech korun…

Rizikové životní pojištění

Dobře nastavené rizikové životní pojištění v takových případech dokáže pomoct. Je jistotou pro případ úrazu, invalidity nebo smrti. Pokud se vám něco přihodí, vy či vaši blízcí dostanete sjednané pojistné plnění.

Investiční životní pojištění

Stejnou jistotu nabízí také investiční životní pojištění, které poskytuje, ale zároveň dovoluje vložit část prostředků do investic. Díky tomu po konci pojistné lhůty získáte i svou zhodnocenou investici.

Foto: ČAP / zpracování: Seznam Brand Studio
Na trhu existují dva základní druhy životního pojištění: investiční životní pojištění a rizikové životní pojištění

Jak Češi loni využívali životní pojištění?

Na událostech rizikového životního pojištění vyplatily v loňském roce pojišťovny podle předběžných statistik 9,87 miliardy korun*.

  • Nejčastější událostí byl úraz. Těch bylo v roce 2023 něco málo přes 386 000 a pojišťovny za ně vyplatily 5,9 miliardy korun.
  • Druhá nejčastější událost se vázala k invaliditě, vážným nemocem nebo dlouhodobé zdravotní péči – takových událostí bylo téměř 24 000. Za ty pojišťovny vyplatily přibližně 2,6 miliardy korun.
  • Pojistných plnění spojených s úmrtím klienta pojišťovny evidují za loňský rok přes 8 000 s celkovým objemem 1,4 miliardy korun.

*Předběžné statistiky

Měli jste již někdy pojistnou událost?
Ano, naštěstí jsem měl/a uzavřené životní pojištění, které mi pomohlo pokrýt výpadek příjmu či jiné výdaje.
50,6 %
Ne, jsem ale rád/a, že v případě nečekané životní situaci nezůstanu já či moji blízcí bez peněz.
49,4 %
Celkem hlasovalo 79 čtenářů.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám