Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Legendární námořní bitevní pole World of Warships přichází s nefalšovanou vodní bombou. Tvůrci se rozhodli naverbovat na kapitánský můstek ikonu českého národa – Josefa Švejka. Jaký by byl Švejk velitel, kdyby nakonec přece jen trefil do Českých Budějovic a došel by až k moři?

World of Warships – námořní bitvy, u kterých vám (ne)poteče do bot

Kdo se někdy dostal na palubu jedné z 800 historických lodí, které proti sobě ve hře World of Warships bojují, přeje si plavit se po moři. Nebo u něj alespoň pobývat. Jakmile ve hře poprvé vyplujete na moře či oceán, chcete být součástí strhujících bitev, u kterých můžete taktizovat až za horizont.

Čím si vás hra získá?

  • Více než 800 historických lodí, které jsou rozmístěny ve 14 různých zemích.
  • Lodě jsou navrženy na základě historických dokumentů a skutečných plánů z první poloviny 20. století.
  • Pět různých tříd lodí: torpédoborce, křižníky, bitevní lodě, letadlové lodě a ponorky; každá třída nabízí jiný herní zážitek a taktické možnosti ve všech aspektech námořního boje.
  • Grafické a zvukové zpracování je téměř dokonalé. Výbuch z děla vás doslova zarazí do židle.
  • Překvapit vás v námořní bitvě může déšť, sníh a mlha. Jde o vizuální skvost, který dodává hře dokonalou atmosféru a rozmanitost.

World of Warships si můžete zahrát zdarma online na vašem počítači

Foto: promo.worldofwarships.eu

Chci hrát!Foto: promo.worldofwarships.eu

Každá válečná loď potřebuje námořního kapitána, který ji povede do bitvy. Ve hře World of Warships si můžete vybrat z mnoha velitelů, včetně více než 15 ikonických historických postav. A jednou z nich se právě stává i dobrý voják Švejk.

Foto: promo.worldofwarships.eu / zpracování Seznam Brand Studio
Vrhněte se do bitvy s ikonou českého národa. Vychutnejte si Švejkovy legendární hlášky

Jak se Švejk stal námořním kapitánem aneb Kudy se jde do těch Budějovic?

Vytvoření české verze hry World of Warships přivedlo tvůrce na myšlenku stvořit také ryze českého námořního kapitána. Ačkoliv byl Švejk jasnou volbou, museli se tvůrci poprat s příběhem, jak se k tomu moři vlastně dostal.

Všichni víme, co se tomuto dobrému vojákovi před více než sto lety stalo. A právě v tu chvíli přišla tvůrcům na mysl slavná budějovická anabáze: Co když ho strážmistr nezastavil a četníci mu umožnili pokračovat dál do Budějovic? Co kdyby došel až k moři a stal se skutečným velitelem válečné lodě?

Kapitán Švejk ke kormidlu!

Jak Švejk ke kormidlu přišel

Četníci Švejka nezastavili v Putimi. Kdepak. Šel dál a dál, až došel do Puly, což byla hlavní základna rakousko-uherského námořnictva. Do Budějovic ho zpátky posílat nechtěli. Co tedy s ním? Udělali z něj námořníka. A tak Švejk ke kormidlu přišel.

To bych si nikdy nemyslil, že cesta do Budějovic je spojená s takovejma vobtížema! Najednou jsem u moře.
Josef Švejk, toho času námořní kapitán
Foto: promo.worldofwarships.eu
Švejk neměl lehkou cestu. Ale moře mu zavonělo

Hašek, Hrušínský, Holán. Švejkův hlas rezonuje velkým zvučným „H“

Švejka má český národ spojený s mistrovským knižním dílem Jaroslava Haška, který jej stvořil. Nesmrtelný herec Rudolf Hrušínský pak dobrému vojáku Švejkovi vtiskl tvář i osobnost. A jak je to s hlasem kapitána Švejka? U velkého písmene „H“ zůstaneme i tentokrát.

Grafická podoba Švejka-kapitána pro prostředí World of Warships byla na světě hned. S hlasem Švejka to měli tvůrci horší. A právě Švejkovy hlášky představovaly opravdovou výzvu. Té se zcela osobitě – „po švejkovsku“ – chopil herec a dabér Michal Holán.

Při nahrávání hlasu podal Michal Holán famózní výkon, kdy každou z replik opakoval minimálně třikrát, aby našel ten perfektní tón a charakter. U některých replik jsme tak díky tomuto nadšení měli až 12 verzí! Celkem jsme prošli více než 1 500 replik, z nichž přes 200 uslyší hráči ve hře.
Marek Tučan, producent World of Warships

Cítil jsem se jako Švejk, říká Michal Holán o zrodu švejkovského hlasu

Když vám Wargaming nabídl nadabovat postavu Švejka, jaká byla vaše první reakce?

Já jsem vůbec nevěděl, že budu dabovat Švejka, ale že budu namlouvat prvního českého kapitána lodi ve hře World of Warships. Jakmile mi řekli, že půjde o Švejka, tak jsem se začal hodně těšit. Švejka každý zná, patří tak nějak k naší české povaze.

Bylo těžké se hlasově vžít do postavy Švejka?

Upřímně, já jsem si představil Švejka a během vteřiny jsem se naladil a snažil jsem se roli kapitána hrát tak, jak jsem cítil, že by to Švejk opravdu říkal. Je důležité, aby člověk správně podchytil charakter postavy a vžil se do role naplno. Když jsem namlouval Švejka, tak jsem se v ten okamžik taky jako Švejk cítil.

Když jste pracoval na Švejkovi, sám jste si vyzkoušel i World of Warships. Jak vás hra bavila?

Obecně nejsem nijak velký hráč. Když mi však tvůrci ukázali World of Warships a já si to pak zahrál, tak mě to opravdu chytlo. Sám jsem pak říkal, no já snad opravdu začnu hrát hry. Bylo to velmi reálné, vlastně i strategické a opravdu mě to bavilo.

Čí hlas to je? Nového českého velitele ve World of Warships – Josefa Švejka!

Michal Holán k vám bude promlouvat jako kapitán Švejk

Švejk – génius, nebo blbec?

Švejk je v bitevní námořní vřavě World of Warship vlastně ideální kapitán. Přestože bývá mylně považován za naprostého pitomce, je naopak mužem nadmíru schopným – dostane-li správné rozkazy, vždy překvapí svou vynalézavostí.

Myslíte si, že byl dobrý voják Švejk génius, nebo blb?
Byl to blb. Chtěl si všechno zjednodušit a nad ničím dvakrát nepřemýšlel. Sympatické, že?
9,3 %
Byl to génius. V jeho prostotě a bezelstnosti spočívá právě jeho genialita – díky své schopnosti vstoupit do jakékoli diskuse dokázal vyzrát nad jakýmkoliv blbem.
90,7 %
Celkem hlasovalo 508 čtenářů.

Společnost Wargaming našla další rozměr online her, že?

Společnost Wargaming je oceňovaný tvůrce a vydavatel online her se sídlem v Nikósii na Kypru. Mezi jeho vlajkové produkty patří nesmírně populární hit World of Tanks a akční strategická námořní hra World of Warships. Wargaming je tým plný nadšených a vášnivých vývojářů, kreativců, umělců, marketérů, technologických guruů a inženýrů z celého světa. Společnost Wargaming jde až za hranice onlinu a hrdě podporuje různé charitativní akce i ve fyzickém světě:

  • podpora veteránů a vojáků,
  • zachování historických lodních muzeí,
  • charitativní akce na podporu malých komunit,
  • charitativní akce na podporu zachování mořského života a mořského prostředí.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám