Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Pot sám o sobě nepáchne. Když si však zaběháme, dáme si do těla v posilovně nebo se jednoduše vrátíme domů po náročné pracovní směně, o vůni po fialkách často rozhodně nemůže být ani řeč. Při příchodu pak zpocené oblečení zkoušíme nechat vyvětrat, případně jej házíme do pračky a my se vrháme do sprchy. Stačí to nebo na něco důležitého zapomínáme?

Hlavní funkcí pocení je ochlazení těla ve chvíli, kdy se začne přehřívat, typicky během jakékoli sportovní nebo jiné fyzicky náročné aktivity. To, co je pro mnohé z nás nepříjemné, není vlastně ani tak pot samotný, jako zápach s ním spojený. Pokud po cvičení či běhání zrovna nevoníte, pak se vám v určitých partiích těla usadily bakterie, které se na svrchní vrstvě pokožky běžně vyskytují. Živí se potem a následně ze sebe vylučují „odpad“, který je zdrojem onoho nepříjemného a typického zápachu. Nejčastěji bojujeme s přetrvávající nelibou vůní potu u sportovního oblečení, a to dokonce i po vyprání. Pravidelné praní pomáhá zápach zmírnit, ale stačí to?

Už jste měli někdy potní knírek?

Pot je tvořen z toxinů. Opravdu? Jedná se o mýtus, kterému věří stále mnoho lidí. Pravdou je, že z 99 procent je pot tvořen pouze vodou a zbytek zastupuje především sůl a další látky, jako sacharidy či bílkoviny. Možná jste se během sportovní aktivity někdy zapotili tak, že jste měli takový ten potní knírek a nevědomky jste se olízli. Pravděpodobně jste necítili žádný zápach, jen slanou chuť.

Pravdou také je, že potraviny se silnou vůní, jako je cibule či česnek, nebo silně kořeněná jídla způsobují výraznější zápach potu. Stejně tak může působit třeba i alkohol, kofein či tabák.

Foto: sanytol.cz
Dezinfekční přípravek na prádlo Sanytol: Zničí mikroby způsobující nepříjemný zápach

Když někdy stačí i málo…

Prádlo vyprané při nízké teplotě není úplně zbaveno všech bakterií. Pouze praní na 90 °C zničí 100 procent mikrobů v prádle. Bohužel praní na tak vysokou teplotu ponechá na oblečení svou neblahou stopu, zvláště pak na tom sportovním či funkčním. Ruku na srdce – kdo z nás by riskoval zničení oblečení nebo by neustále kupoval nové? Není ani výjimkou, že zpocené svršky necháme často jen vyvětrat a další den je ještě použijeme. Zápach potu však ani vyvětrání nespasí. Bakterie způsobující zápach jsou stále na svých pozicích a „vůně“ potu nám další cvičení může pěkně znepříjemnit. A přitom by stačilo tak málo…

Běžné prací prostředky nedezinfikují oblečení při teplotě nižší než 60 °C a většina změkčovacích prostředků na tkaniny nepříjemné pachy pouze maskuje, ale neodstraňuje jejich příčiny. Není nic jednoduššího než spolu s běžným pracím prostředkem pravidelně používat dezinfekci na prádlo Sanytol. Po každé fyzické aktivitě můžete zpocené oblečení jednoduše hodit do pračky na krátký program, a to klidně jen na 20 °C, nebo oblečení přeprat v ruce. Rychle, jednoduše, voňavě, a hlavně účinně!

Věčné téma… děti!

Už jste si někdy všimli toho, že i když vaše dítě celý den běhá, je zpocené, že ho musíte jít převléknout, tak jeho oblečení není cítit? Viníkem jsou hormony, jejichž skladba se s přibývajícím věkem ovšem mění. Proto bychom měli na čisté prádlo myslet právě i u našich dětí.

Voňavé prádlo bez bakterií je důležité nejen pro náš komfort, ale slouží také jako prevence nemocí či podráždění pokožky. To se týká především osob s citlivou pokožkou, jako jsou děti, starší či nemocní lidé.

Tip: Nalijte dezinfekční přípravek Sanytol do přihrádky na aviváž a použijte svůj obvyklý prací prostředek. Pračku zapněte na program podle typu prádla či preferencí. Nebo zřeďte půl uzávěru prostředku ve 4 litrech vody, prádlo namočte na přibližně 15 minut a následně jej vymáchejte v čisté vodě.

Sanytol dezinfekce na prádlo jako komplexní řešení

Sanytol dezinfekce na prádlo* je velmi účinná prací přísada, která díky trojímu účinku odstraní 99,9 procenta bakterií, virů a kvasinek. Odstraňuje tak příčinu přetrvávajícího nepříjemného zápachu způsobeného vlhkostí či potem. Složení dezinfekce na prádlo Sanytol je bez chlóru, šetrné k oblečení a je dermatologicky testované.

A co víc! Přestože v mnohých z nás může slovo dezinfekce vzbuzovat různé pocity, Sanytol překvapí. Na prádle totiž zanechává příjemnou a svěží vůni. Jestli však dáte přednost Sanytolu s nádechem Aloe Vera nebo Bílých květů, je už na vás.

Věděli jste, jak je důležité přidávat během pracího cyklu dezinfekci na prádlo?
Ne, slyším o tom bohužel poprvé.
59,1 %
Ano, už jsem o tom asi někdy něco zaslechl/a. Chystám se vyzkoušet.
17 %
Ano, bez dezinfekčního přípravku prádlo už neperu.
23,9 %
Celkem hlasovalo 777 čtenářů.

* Dezinfekce na prádlo Sanytol ničí bakterie, candida albicans (druh kvasinky), lidský koronavirus 229 E i virus chřipky H1N1, a to dokonce i při nízkých teplotách.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám