Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Pojišťovny lidem jen za loňský rok vyplatily téměř 10 miliard korun za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Ten, kdo měl uzavřené životní pojištění, tak například nemusel řešit výpadek peněz kvůli pracovní neschopnosti. Stejně jako Iveta, která se do jednoho osudného dne živila jako úspěšná modelka.

Ivetu živily krásné dlouhé nohy, elegantní chůze a focení v lodičkách. Jednoho dne měla pracovní akci na závodním okruhu v Brně. „Najednou jsem slyšela jen řev motoru a pak už jsem letěla vzduchem. Probrala jsem se s tříštivou zlomeninou nohy. Hrozilo, že oni přijdu,“ vzpomíná.

Po náročné operaci se půl roku sama nepostavila a byla odkázána na pomoc nejbližších. Do schodů jí musel pomáhat přítel. „Byl to nejtěžší rok v mém životě. Živila jsem se vlastně nohama a s tím byl najednou konec,“ líčí Iveta. Těžkou životní situaci dokázala zvládnout i díky životnímu pojištění.

Jen díky životku jsem nezůstala bez peněz a mohla jsem se v klidu uzdravovat.
Iveta, modelka, 29 let

TIP: Díky životnímu pojištění můžete plánovat budoucnost s vědomím, že jste udělali vše pro zajištění svých blízkých.

Co vás v životě ochrání?

Pojišťovny denně řeší téměř 1 150 událostí na životním pojištění. Vážné nemoci či úrazy s sebou ale vedle samotné zdravotní újmy přinášejí i možnou ztrátu příjmu nebo náklady spojené s léčbou či třeba přestavbou bytu. Výdaje na to mohou dosahovat milionů korun. Dobře nastavené životní pojištění je nejen dokáže pokrýt, ale zároveň dává jistotu, že taková náhlá událost zásadně nenaruší rodinný rozpočet,“ uvádí Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven.

Na trhu existují dva základní druhy životního pojištění: investiční životní pojištěnírizikové životní pojištění. Obojí slouží k ochraně lidí i jejich blízkých v případě nepříznivých životních situací.

Dobře nastavené rizikové životní pojištění je jistotou pro případ úrazu, invalidity nebo smrti. Pokud se vám něco přihodí, vy či vaši blízcí dostanete sjednané pojistné plnění.

Tip: Díky jasně sjednaným pojistným limitům víte, s jakou částkou pro jaký případ můžete vy či vaši blízcí počítat.

Stejnou jistotu nabízí také investiční životní pojištění, které zároveň dovoluje vložit část prostředků do investic. Díky tomu po konci pojistné lhůty získáte i svou zhodnocenou investici.

Tip: Chcete se zajistit na stáří? Investiční životní pojištění poskytuje možnost vytvořit si díky investici dlouhodobou finanční rezervu.

Foto: ČAP / Zpracování: Seznam Brand Studio
Na trhu existují dva základní druhy životního pojištění: investiční životní pojištění a rizikové životní pojištění

Jak Češi loni využívali životní pojištění?

Předběžné statistiky České asociace pojišťoven za loňský rok hovoří o více než 418 000 událostí na smlouvách životního pojištění. Na událostech rizikového životního pojištění pak podle předběžných statistik pojišťovny v loňském roce vyplatily 9,87 miliardy korun.

  • Nejčastější událostí byl úraz. Těch bylo v roce 2023 něco málo přes 386 000 a pojišťovny za ně vyplatily 5,9 miliardy korun.
  • Druhá nejčastější událost se vázala k invaliditě, vážným nemocem nebo dlouhodobé zdravotní péči – takových událostí bylo téměř 24 000. Za ty pojišťovny vyplatily přibližně 2,6 miliardy korun.
  • Pojistných plnění spojených s úmrtím klienta pojišťovny za loňský rok evidují přes 8 000 o celkovém objemu 1,4 miliardy korun.
Foto: ČAP / Zpracování: Seznam Brand Studio
Počet hlášených pojistných událostí – rizikové životní pojištění a objem vyplaceného pojistného plnění v tisících korun za poslední tři roky

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám